onsdag 7. oktober 2009

London: Kule restauranter for en langhelg i London

I oktober er det flere familie-venner som sjekker inn paa boutique-hotellet The Sloane Square i fasjonable Chelsea i London.

Her er de beste tipsene for kule restauranter I London:

First come, first served middag i Fulham Road

Sophie’s Steakhouse

Denne moderne ‘steakhouse’ restauranten i Fulham Road, fem minutter i drosje fra Sloane Square, og noen sammenligner lokalet med aapne roer og belyst av enkle lyspaerer hengende I tynne ledninger fra taket med Soer Oest paa Grunerloekka I Oslo. Sophie’s er stort sett stappfull hver eneste kveld, og de tar ikke bordbestillinger.

Man setter seg paa en liste med en gang man kommer inn doeren, og kan vente paa bord I restaurant-baren eller paa en av barene rundt – mange tar noe av ventetiden paa svenske Kosmopol i samme vei (kryss Beaufort Street). Men hvis man vil proeve aa unngaa lang ventetid loenner det seg aa komme rett foer halv-aatte, eller eventuelt vaere innstilt paa en sen middag.

Frokost med byens makers-and-breakers i sentrale Mayfair

The Wolseley

Det sies at det erke-britiske brasseriet The Wolseley, ved siden av Ritz hotellet i Piccadilly Road, er basert paa New Yorks Balthazar restaurant. Men The Wolseley virker fort litt mer fancy – nesten litt for fancy – og det er ikke alltid like vellykket til middag. Det er dermed helt genialt for frokost. The Wolseley, en restaurant med moerkt treverk, mosaikk-stil gulv og hoeyt under taket, har et heftig kjendis-kunde rykte og er I tillegg stappfull av de viktige business folk.

Med de fleste av byens hedge-fond basert innen en 300-meters radius, er restauranten faktisk uber-populaer selv til frokost. Forrige uke proevde jeg tre dager i forveien til aa bestille et bord til frokost, og selv klokken syv om morgenen var det umulig aa faa bord. Men det er verdt aa proeve hvis man er paa jakt etter en ekstra bra start paa Bond Street-shoppingen!

Fransk-brasserie lunsj i South Kensington eller Regent Street

Aubaine

Franske Aubaine aapnet forest i Brompton Road i South Kensington, og de lyse lokalene med rustikke moebler og hoeye vinduer ble spesielt populaer for lunsj. Naa har restauranten ogsaa en like fresh filial i sjarmerende og stille Heddon Street, rett av braakete Regent Street, hvor mange store butikker som National Geographic, Zara Home, Habitat, Apple og Cos ligger. Men en tur innom Aubaine I Brompton Road er ikke helt den samme uten et stopp innom D&Me, en toeff klesbutikk, startet av to soestre, paa andre siden av veien.

Foer-middags drinks ved siden av hotellet           

The Botanist

Bar og restaurant The Botanist, som aanpet for snart to aar siden, ligger midt paa Sloane Square og er unaturlig populaer med the after-work crowd og det renner nesten alltid over av folk paa fortauet. Selve baren er moderne, men trang og bordene er stort sett bare for de som stiller opp foer halv-seks.

 

Middag paa lokal Chelsea-favoritt

Amerikansk

Big Easy

Roed-rutete plastduker, button for de som spiser mye, smekker for de som bestiller hummer, super grillmat og biff – og best av alt, live musikk og god stemming. Bandet spiller i kjelleren, men det er en aapnling I taket, saa man hoerer det i foerste etasje ogsaa. Bestill bord i forveien.

Italiensk

Scalini eller San Lorenzo

London har to veldig kjente italienske restauranter – Scalini og San Lorenzo – og begge ligger mellom Sloane Square og varehuset Harrods. Ingen av de har trendy interioer - det er mye mer italiensk, og San Lorenzo tar ikke kredittkort. Bestill bord god tid i forveien.

Fransk

La Poule au Pot

I gaaavstand fra hotellet, paa Orange Square I Pimlico Road, ligger en veldig sjarmerende fransk restaurant, som ofte regnes som den mest romantiske i London. Smale bord, meny paa fransk, og intim stemming gjoer at La Poule au Pot ofte listes som en av omraadets restaurant-favoritter. Bestill bord i forveien. 

Oekologisk og trendy frokost rett rundt hjoernet

Daylesford Organic

Pimlico Road institusjonen Daylesford Organic er en lokal perle,  to minutter fra Sloane Square. Den to-etasjers concept-butikken paa Orange Square er alltid full I helgene – og mange kombinerer frokosten med en tur innom gaardsmarkedet paa plassen utenfor paa loaerdager fra 09.00-13.00. Daylesfor har en enkel, sesongbetont meny, med for eksempel eggeroere paa toast (og de fleste ber om roeklaks ved siden av selv om det ikke staar paa menyen). Hvis solen skinner er fortausbordene de mest populaere. 

De beste pubene rundt Sloane Square 

The Thomas Cubitt (se bildet)

The Admiral Codrington

Phoenix

Builders Arms

Soendagsbrunsj

Tom's Kitchen (Se 'Frokost hos Tom')

Trendy lunsj-steder i Notting Hill

Nicole Farhi 202

Electric Brasserie

...eller et gastropub alternativ

The Prince Bonaparte


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Skal til London om en uke og skal bo på det nye Ace hotel i Shoreditch. Har du noen tips til bra restauranter i dette området? Er fast leser av bloggen din og har funnet så mange bra tips her!!! :-) Marie

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei Marie! Hyggelig at du liker bloggen. Sjekk ut Pizza East og The Boundary i Shoreditch. God tur! Tine

Anonym sa...

Tusen takk for tips! Skal sjekke ut begge stedene du nevner :)