onsdag 7. oktober 2009

Edinburgh: Restauranttips for helgeturen

Da jeg bodde i Edinburgh skiftet jeg hael paa stoevletter nesten ukentlig. Og selv om det er grusomt upraktisk, er det akkurat det som gjoer byen utrolig sjarmerende. I Edinburgh traaker man konstant rundt paa brostein, og hvis man bor sentralt er mange hyggelige restauranter innen gaaavstand.

Her er de beste tipsene for spisesteder og barer

Frokost
En lokal New Town-kafe hvor alle kjenner eieren, og de faa bordene fort fylles opp utover morgenen. Stedet passer ogsaa for en enkel lunsj eller et kaffe-stopp.

Lunsj
Paa toppen av designer varehuset Harvey Nichols ligger den moderne, aapne Fourth Floor restauranten. Bra for et glass hvitvin og en lett lunsj 

Ellers serverer de ogsaa enkle retter paa New Town barene Grand Cru og All Bar One og det er en rekke pub'r i Rose Street mellom Princes Street og George Street. The Living Room i George Street er ogsaa veldig populaer for lunsj, og for de beste hamburgerne er det faktisk mange som ender opp paa Hard Rock Cafe i George Street.

Middag
Intim og rustikk, fransk restaurant i Frederick Street i New Town (ogsaa en filial i West End).

Samme stil som La P'tite Folie, men enda mer tettpakket og med en krunglete, koselig planloesning i trange Thistle Street lokaler.

Hvis man har tenkt seg innom Leith, den delen av Edinburgh som ligger ved vannet og er en kort drosje tur unna sentrum, er Fishers stedet aa dra. Sjarmerende og koselig fiskerestaurant. Den andre filialen Fishers in the City i en bakgate i New Town er ogsaa bra, men ikke like hyggelig. 

Denne trendye Frederick Street baren og restauranten er stedet aa dra for en mer up-tempo middag. Rick's er ogsaa et hotell med ti rom, men stedet ser fortsatt mer ut som en restaurant og bar.

Ellers er det flere koselige restauranter ved Grassmarket i Old Town.

Drinks 
Moderne George Street kjeller-bar. Paa dagtid er The Candy Bar ogsaa et typisk lunsj-sted. 

Fancy restaurant, men ogsaa bra for en foer-middag drink. Paa toppen av en bygning i George Street, og bra utsikt

George Street klassiker i gamle bank lokaler med tradisjonelt interioer og skyhoeyt tak

Ellers er Tigerlily hotellet i George Street visstnok blitt veldig populaert - ogsaa for drinks - og Opal Lounge i George Street fyller seg fort opp utover kvelden

Nattmat
Italiensk slager i Dundas Street rett av George Street, hvor nordmenn i mange aar har sittet og spist natt pizzaene sine




Ingen kommentarer: