tirsdag 3. august 2010

London: Byens brudekjolebutikker


- Er det noe galt?

Jeg drasset brudekjolen etter meg paa vei ut av butikken.

Jeg hadde proevd kjolen flere ganger foer, og aldri faatt taarer i oeynene. Det var bare spennende. Men det aa hente kjolen var noe helt annent.

Jeg saa en ny kjole henge paa stativet, og lurte paa om jeg hadde valgt riktig. Det foeltes rart aa aldri skulle faa kjoepe noe lignende igjen.

En annen bride-to-be og to venninner jobbet seg gjennom radene med kjoler mens de sippet av hvitvinsglassene sine. Jeg kommer til aa savne det livet her.

Det virket ikke som de ansatte skjoente hvorfor jeg saa litt forvirret ut naar jeg akkurat hadde tatt i mot en stor, hvit pose med en pent innpakket brudekjole. Min brudekjole.

This is it.

Her er en oversikt over noen av de mange brudekjolebutikkene i London:

Byens kanskje mest kjente brudebutikk. Stor filial i Bond Street med variert utvalg av kjoler i flere prisklasser. Det er ogsaa en mindre filial paa varehuset Harrods, og her selger de ogsaa kjoler fra noen dyrere merker.

Kjent, britisk brudekjoledesigner. En venninne har akkurat funnet droemmekjolen sin her. Hun valgte aa spare inn paa skoene istedet.

Klassisk, britisk designer med romantisk stil. Jeg falt pladask for min kjole. Caroline's vareproevekjoler selges i The Wedding Outlet Store, like ved Baker Street.

Luksus designerkjoler i Fulham Road. En venninne gikk inn her for noen uker siden og fant droemmekjolen. Det eneste problemet er at hun fikk prisen i en konvolutt hun kunne aapne etter hun hadde gaatt ut av butikken. Ofte ikke et bra tegn hvis man ikke har et ubegrenset budsjett.

Brudeavdelingen til den toeffe designerbutikken Browns. Browns er kjent for aa plukke ut spesielle designerklaer, og det er akkurat det de har gjort i brudedelen ogsaa. Websiden informerer om at prisene begynner paa 3000 pund, for tiden i underkant av 30,000 kr.

Nok en kjent, britisk brudekjoledesigner. En annen venninne, som giftet seg tidligere i sommer, fant kjolen sin hos i Fulham Road butikken til Sassi Holford. Dette var den foerste kjolen hun proevde, og den hun endte opp med til slutt. Boer vaere et bra tegn!


4 kommentarer:

Unknown sa...

Hei. Jeg lurte på om du har noen tips til steder hvor jeg kan kjøpe brudekjole og ta den med meg tilbake til Norge med en gang. Helst ikke veldig dyre (er ikke så nøye med designer så lenge kjolen er vakker!) Kanskje en second hand brudebutikk? Finnes noe slikt?

Tine Cecilie Farstad sa...

Hei Eliane! Vareproever kan man kjoepe og ta med hjem med en gang. Mange av brudekjolebutikkene selger vareproever i salgsperiodene januar og juli. The Wedding Outlet, som er nevnt i innlegget, selger vareproever hele aaret, og der tar man med kjolen hjem naar man kjoeper den. Det samme gjelder spesielle salg - se paa nettsidene til Brides og You and Your Wedding for salgsarrangementer i London.

Ellers er det flere av de store varehusene som selger
brudekjoler. Proev for eksempel House of Fraser eller Debenhams i Oxford Street.

Jeg har ikke funnet noen bruktbutikk for brudekjoler her. Da jeg skulle gifte meg var jeg innom en stor bruktbutikk og spurte om de ansatte visste om det fantes en slik butikk, men de tipset meg heller om aa se paa nettet. Det er mange second-hand markeder paa nettet iallfall.

Lykke til!

Tine

Unknown sa...

Tusen takk!
Du vet ikke tilfeldigvis åpningstidene til The Wedding Outlet? Finner verken info om dette eller e-mail på nettet.

Tine Cecilie Farstad sa...

The Wedding Outlet Store i 54 Chiltern Street åpner kl 10.00 hver dag og siste time er kl 17.00 (inkludert lørdager). Man må ringe og bestille time her også. Butikken er veldig kompakt.

Lykke til!

Tine