torsdag 26. april 2012

London: Reise med tenaaringsdatter


Meksikansk mat paa Wahaca

Da jeg var paa mor-og-datter tur til London da jeg var 15 aar, elsket jeg det stedet som siden har blitt det jeg misliker mest - Oxford Circus.

Det var ikke hvor som helst rundt Oxford Circus heller. Det skulle vaere den store TopShop butikken. Jeg kunne ikke skjoenne at mamma ikke viste samme glede over aa ha funnet denne droemmeklesbutikken med rimelige klaer og masse morsomt staesj. Men naa har jeg full forstaaelse for hennes manglende iver.

Det er kjempe slitsomt hver gang vi maa ta med besoekende dit, og jeg ender gjerne opp med aa sette meg i kafeen i underetasjen aa ta en kaffe. Nordmenn kan gjerne vaere her i flere timer. Det gjoer at det ikke hjelper aa dra gjester hit tidlig heller. Innen vi naermer oss klesproeving kryr det gjerne av folk - gjerne en hel del andre skandinavere. 


Her er en liste over noen tips til London-reise med tenaaringer:


Shopping
To hyggelige shoppinggater som passer for tenaaringer er Carnaby Street, rett av Regent Street, og Neal Street i Covent Garden. Begge disse gatene har flere morsomme smaabutikker og klesbutikker som typisk passer for tenaaringer. I Carnaby Street ligger det blant annent en Fornarina butikk, og i Neal Street ligger det en Urban Outfitters butikk. 


I tillegg er det vanskelig aa styre unna Oxford Circus med tenaaringer. Niketown paa Oxford Circus er veldig populaer blant norske turister, og ved siden av ligger den store TopShop butikken, som blir sett paa som en hovedattraksjon for mange unge jenter som reiser til London for aa shoppe. Miss Selfridge og Urban Outfitters, til venstre for TopShop, passer ogsaa bra for samme aldersgruppe. Kom tidlig eller med masse energi. 


Hvis man gaar ned Regent Street i retning Piccadilly Circus kommer man forbi storesoesteren til Urban Outfitters - Anthropologie - og Zara og Zara Home. I bunnen av Regent Street, paa Piccadilly Circus, ligger nederlandske The Sting, en klesbutikk som har en samling av ulike merker, men fortsatt kan minne litt om TopShop i forhold til maalgruppe.


Tilbake opp Regent Street og et par minutter innover i Mayfair omraadet ligger amerikanske Abercrombie & Fitch. Her er det gjerne unaturlig lange koer for aa betale i helgene, og det kan til og med vaere koe for aa komme inn. Hoey musikk og sterk parfyme lukt. Igjen, ikke kom sulten eller utslitt.


Musikaler
Teater eller musikal er for mange en viktig del av London-opplevelsen, og kjente musikaler som Loevenes Konge passer bra for tenaaringer. Andre alternativ er Wicked - trollmannen fra Oz - eller den ny musikalen om Shrek. Jeg har ikke sett de to siste, men Loevenes Konge er iallfall veldig morsom aa se med de kreative kostymene. 


Jeg ville anbefalt aa forhaandsbestille musikalbilletter. Det er en offisiell billettbod paa Leicester Square - tkts - hvor man kan faa rimeligere billetter til forestillinger samme dag, men det er begrenset utvalg og ofte lange koer. Det er ikke noedvendigvis saa lett aa faa billetter til store musikaler som Loevenes Konge der. Vi har ogsaa proevd aa kjoepe musikalbilletter i en annen bod en gang, men det ble en skikkelig bomtur. Vi saa bare bakerste del av scenen fra der vi satt, saa mens andre graat, maatte vi bare le for det var ikke mulig aa skjoenne hva som egentlig foregikk. 



Attraksjoner
Hvis man skal faa med seg en typisk London attraksjon, ville jeg valgt vokskabinettet Madame Tussauds. Jeg var der som liten og har masse morsomme bilder av meg med diverse kjendiser. Madame Tussaud kan virkelig vaere en super opplevelse for folk i alle aldere. Mannen min og jeg var der ogsaa sammen for noen aar siden, og det var fortsatt goey, men vi endte med aa staa veldig lenge i koe for aa komme inn. Vi merket at vi burde ha forhaandsbestilt billetter paa nettet - jeg tror det hjelper litt iallfall.

Ellers var mannen min paa London Dungeons da han var tenaaring, men jeg har ikke vaert der. Det er visst veldig skummelt! Andre alternativ er Science Museum, hvor de har 3D filmer (men det passer kanskje best for gutter), eller London Zoo.

Spisesteder
For noe veldig uformelt, men artig og annerledes kan meksikanske Wahaca vaere bra. Det ligger en stor filial i Covent Garden, men de har ogsaa en i Wardour Street i Soho. Jeg har vaert her flere ganger paa lunsj med stoerre grupper, men jeg tror det ogsaa kan passe bra med tenaaringer for det er fargerikt, livlig og ikke dyrt. De serverer smaaretter som kan deles paa bordet. 

I Chelsea omraadet er den amerikanske restauranten Big Easy et sted man ofte ser lokale tenaaringer. Her er det god stemning, rutete plastduker og live musikk paa kveldene. Big Easy serverer milkshakes, burgere, biffer, spareribs, hummer og lignende. Hvis man gaar for et av de daglige meny-tilbudene, er det ogsaa bra priser (se websiden). 

Ingen kommentarer: