onsdag 9. mai 2012

London: Tips til babyshopping med raadgiver

Man skulle nesten tro økonomisjefen og jeg har byttet jobb. De siste ukene har det blitt veldig dyrt aa ha med ham paa shopping. Han driver konstant og ødelegger totalsummen paa Excel-regnearket mitt. Vi er nemlig midt i babyshopping-planleggingen, og har brukt mye tid paa aa gaa gjennom alt av must-have produkter. Problemet er at de fleste tingene økonomisjefen viser stor interesse for er ikke helt essensielle.

Vi har hengt en god del timer paa showrommet til selskapet BabyList i Fulham, som reklamerer med at de hjelper nye foreldre med aa spare penger paa babyshopping ved aa ikke anbefale produkter man ikke trenger.

Naar man har time med en BabyList raadgiver er fokuset paa must-have varer. Men naar økonomisjefen involverer seg blir det fort alt annent enn must-haves til den kommende babyjenten. Overraskende nok er ikke bamser som imiterer lyder fra livmoren eller nattøy med vaffelsøm og haandbroderte tegneseriefigurer regnet som det mest nødvendige aa kjøpe inn til nyfødte.

Showrom for babyshopping
I London er det to selskaper som spesialiserer seg paa babyshopping med raadgivning. De har store showrom, og de hjelper par som venter barn med aa plukke ut alt man faktisk trenger til babyen. Dette inkluderer blant annent vogn, tilbehør til vognen og stelleveske; bilsete; møbler, sengetøy og tepper til barnerommet; amme- og steriliseringsutstyr; reiseutstyr; babycall og sikkerhetsutstyr; basic klaer og leker; badeutstyr og babyting til baderomskapet; og ting til moren som man maa ha med paa sykehuset.

Man bestiller en time med raadgiver naar man er rundt 5-6 maaneder gravid, og en time tar visst ofte rundt to timer. For oss, som kunne heller lite, tok den første timen fire timer og neste gang vi var innom var vi med raadgiveren vaar i en og en halv time.

Det gunstige er at vi har laert utrolig mye. Vi har faatt diverse demonstrasjoner av hvordan utstyr skal brukes og vi har kunnet stille en hel haug med ofte dumme spoersmaal. Vi har ogsaa faatt oppfølging paa telefon og via email.

Naa er det bare aa vente. Alle varene man velger blir levert naermere terminen. Selskapene bestiller varer direkte fra leverandørene, og levering tar gjerne opptil 10 uker. Hos BabyList, som vi brukte, fikk vi vite at de fleste varene kan returneres - saerlig hvis man ikke har noe helt ordinaert paa listen. 

Baade BabyList og konkurrenten Baby Concierge tar i prinsippet betalt for timen med raadgiver, men man faar en kupong for gratistime gjennom diverse samarbeidspartnere. Dette kan vaere private sykehus, selskaper som tilbyr fødselskurs eller førstehjelpskurs, ultralydsentere eller lignende. Vi har kunnet faa minst tre slike kuponger, for eksempel, fra steder vi har vaert i løpet av graviditeten.

Det eneste negative med raadgivnings-selskapene er at de ikke alltid er helt konkurransedyktige paa pris hvis det er salg andre steder eller hvis man sammenligner med enkelte nettbutikker. BabyList selger varene til anbefalt utsalgspris, og Baby Concierge reklamerer med at de matcher priser med varehuset John Lewis.

Hovedgrunnen til aa benytte seg av BabyList eller Baby Concierge er uansett servicen og tiden man sparer paa aa ta alt i en transaksjon og aa faa alt levert samtidig. De gjør det hakket enklere aa faa barn - selv for de som kan heller lite fra før.

Naa føler vi oss veldig sikre paa at vi kan det vi bør kunne om babyutstyr og vi vet hva man trenger. Noen trenger bare rett og slett litt mer avanserte kosedyr og hakket mer fancy nattkjoler.

Ingen kommentarer: