søndag 27. mai 2012

London: Utflukt til Chelsea Flower Show

Chelsea Flower Show i London 2012
I London er det helt normalt aa betale naermere 500kr for muligheten til aa staa paa taerne for aa titte paa ulike hageflekker. Det skjer en gang i aaret, og det foregaar paa Chelsea Flower Show.

Dette hageshowet er unatrulig populaert. Billettene blir gjerne utsolgt flere maaneder i forveien, og paa loerdag skjoente vi hvorfor. Det var absolutt ikke plass til flere mennesker paa det relativt store omraade like ved Sloane Square og Kings Road. 

Det er perfekt for hageinteresserte damer paa jentetur til London. Vi gikk forbi et par grupper med skandinaviske damer, som tydelig saa ut til aa ha lagt opp London-reisen rundt denne begivenheten. 

Showet er spesielt fordi det er en form for utendoersmesse med masse salgsboder og en rekke showhager.  I tillegg til de store showhagene, som premieres med ulike medaljer og regnes som hovedattraksjonene, er det flere mindre hager, inkludert noen veldig kreative. Vi har naa en kamerarull full av bilder av gress, traer og blomster. 

Mange av de unge vennegjengene som drar hit er nok like opptatt av serveringen. Det settes opp restauranter, champagnebarer og Pimms-telt. Paa en dag som loerdag naar vi hadde over 25 grader og straalende sol, var det disse som egentlig fristet mest. Man pynter seg litt, ser inspirerende blomster og hager og sitter i solen med et glass bobler og ser paa livet. Det hele er veldig sivilisert. 

Hvis vi hadde planlagt aa henge paa showet i mange timer, ville vi absolutt slaatt oss ned paa et av serveringstedene. Det er begrenset hvor lenge folk uten groenne fingre eller egen hage kan traske - naermest i koe - rundt i solsteken paa et blomstershow.

Neste gang ville vi muligens ogsaa kjoept billetter for en ettermiddag isteden for en hel dag. En venninne som var der paa fredag etter jobb slapp aa staa paa taerne eller i koe for aa se hagene, og ettermiddagsbilletter er rimeligere enn heldagsbilletter. 
Hvis vi skulle hatt billetter til loerdagen igjen hadde det nok kanskje vaert lurere aa gaa enda tidligere enn vi gjorde i aar. Showet aapnet klokken 08.00 om morgenen, men vi kom ikke foer elleve-tiden, og da bare stroemmet det paa med folk. Mange av disse folkene saa ogsaa ut til aa faa akutt gressallergi. Saa mange nysere samlet paa ett sted er et sjeldent syn - ikke noe helsesjefen er saa glad i. 
Chelsea Flower Show er uansett en fantastisk happening og hyggelig London-utflukt. Det var imponerende aa se showhagene, og vi synes det var goey aa ha vaert der.  

Ingen kommentarer: