søndag 3. juli 2011

London: De beste kjolebutikkene




Det er mange som synes fotsiekjoler, som er mer vanlig i bryllup i Skandinavia enn her, er tøft å finne i England. Det er mer enn nok av designerkjoler, men faktisk litt vanskelig med prisklassen under. 

Her er mine beste tips for kjoleshopping i London:

Av high street butikker, prøv BCBG Maxazria og Hoss Intropia. Begge har filialer I handlegaten Kings Road. I tillegg har engelske Coast, som også finnes i Norge nå, mye pentøy, og skobutikkjeden LK Bennett har noen klassiske pyntevesker.

Favorittkjolemerkene mine er allikevel Issa og Temperley, begge merker som selges på varehuset Harrods og i mindre butikker som Mimi i Kings Road, og i dag fant jeg flere paa salg hos Mimi. Temperley har også en liten fabrikkutsalgsfilial i Bicester Village, et factory outlet utenfor London. 

Da vi giftet oss i fjor kjøpte moren min kjole på Matches i Ledbury Road i Notting Hill. Selv har jeg kjøpt en kjole fra Diane von Furstenberg, også i Ledbury Road, for årets sommerbryllup. 

Ellers har brudekjolebutikken Pronovias i New Bond Street en egen kolleksjon med penkjoler, og her kan det også være bra salg. En venninne kjøpte nylig en kjole her, og neste gang jeg skal ha fotsikjole, kommer denne butikken ogsaa til aa vaere mitt første stopp. Man trenger ikke bestille time for aa bare prøve penkjoler. 

For brukt, sjekk Pandora i Cheval Place, like ved Harrods. En annen venninne hadde kjole herfra da vi giftet oss.

Det loenner seg uansett aa komme forberedt. Let etter kjoler i nettbutikken Net-a-Porter før reisen for aa sjekke hvilke merker som kunne vært aktuelle. Matches har også nettbutikk, og hvis man finner noe man liker, kan man eventuelt prøve å ringe og få  varen sendt til den butikken som er lettest å komme til.

Ingen kommentarer: