lørdag 16. juli 2011

England: Sommerferie i Cornwall

- Dette er jo akkurat som i Karibien

Det er første gang jeg har hoert økonomisjefen bruke den setningen i England.

Vi sto paa hotellstranden vaar i Cornwall og var fascinert over fargen paa vannet. Vannet var helt klart og fargene var nydelige naar solen tittet frem mellom skyene. Det turkise minnet absolutt om Karibien.

I dag har vi sjekket inn paa Driftwood Hotel. Vi er nesten helt paa tuppen av sørvest England, et omraade som er populaert aa feriere i blant briter.

Dette er et typisk britisk badeferiereisemaal (selv om det virker ganske kaldt i vannet). Surferne holder seg paa Atlanterhav-siden i nord, og familieturister velger like gjerne kanalsiden hvor det er mye grønt nesten helt ned i vannkanten.

Vi valgte Driftwood Hotel paa kanalsiden fordi vi hadde lest mye bra om stedet. Det er del av Mr and Mrs Smith hotellkolleksjonen, det er nevnt i boken England Chic, og det var paa en liste over Storbritannias 10 beste strandhoteller i avisen The Times. Hotellet har sin egen strand, og jeg tror det er første gang vi har sjekket inn paa et hotell i England og blitt tilbudt strandhaandklaer.

Interiøret er veldig maritimt, og det virker som vi er paa en pent innredet skandinavisk sommerhytte med mange rekveddetaljer.

Naa sitter vi i en havblaa sofa og ser utover horisonten. Det er en stor gressplen foran hotellet, som ligger paa en klippe, og noen av gjestene har slaatt seg ned i Adirondack stoler og nyter en ettermiddagsdrink.

Det er en aapning i hekken med et treskilt: "To the Beach". Det tar et par minutter aa gaa ned den bratte stien til vannet, og derfra kan man ogsaa følge kyststien videre til hotellets naermeste tettsted Portscatho, som er 30 minutter unna.

Det er visst mulig aa gaa til Portscatho aa spise lunsj paa en pub, for eksempel, men vi synes snacks menyen paa Driftwood var perfekt - ceasar salt med kylling foerst, og senere scones og te.

Driftwood har 15 rom, og det virker som de har mye trykk om sommeren. Denne helgen var de full-booket iallfall, og vi ble anbefalt aa forhaandsbestille bord i hotellrestauranten.

Det virker allikevel veldig fredelig her, og vi føler allerede at det var vel verdt aa kjøre i fire og en halv time fra London for aa oppleve Cornwall.

Det er kanskje ikke saa lett aa reise rundt her naar man er her nede for selv St Ives, hvor det kjente Tate galleriet ligger, er over en time aa kjoere herfra. Men da vi kom frem hadde vi ikke lyst til aa dra noe annent sted.

Det er mer enn bra nok aa bare vaere her naar det er saa lekre farger og natur.

Ingen kommentarer: