fredag 29. juli 2011

San Francisco: Tips for nybegynnere

Lombard St er en viktig turistmagnet
Det er ikke bare i Danmark det er deilig aa vaere norsk. Det er tydeligvis ogsaa deilig i San Francisco.

Da vi fløy fra London til San Francisco talte vi 12 nordmenn paa de første 20 radene av flyet. I passkontrollen paa andre siden var det nordmenn i fire av syv luker samtidig.

Det virker som San Francisco maa venne seg til sekketurismen fra nord.

For alle som vil hive seg paa bølgen, her er en liste over noen av de tingene det kan vaere verdt aa krysse av listen første gang man besøker byen:

Lombard Street
Cable Car er et must for mange 
Bakken med krappe svinger og blomster er kanskje ett av de mest fotograferte stedene i San Francisco. Lombard Street er en veldig lang vei, og de svingene alle turistene flokker til ligger mellom Hyde og Leavenworth.  Noen velger aa kjøre ned med bil, men vi tok turen ned til fots. Det tar ikke lang tid aa se svingene, og vi fikk tak i en taxi paa bunnen av bakken.

Cable Car
Paa vaar første ettermiddag i San Francisco prøvde vi aa jobbe oss gjennom listen med 'typisk San Fran aktiviteter'. Da vi kom til cable car stoppet fikk vi beskjed om at det var 45 minutter lang kø, og det saa lite fristende ut aa stille seg der. Heldigvis skjønte vi poenget dagen etter da hotellconciergen forklarte at de ikke fylles opp i endestoppet, saa de slipper paa folk paa de neste stoppene. Vi gikk ut i Powell Street ved Post, og der kom vi med den første som kom.

Alamo Square er kjent fra TV-serien Under Samme Tak
Alamo Square
En av de tingene jeg hadde lyst til aa se i San Francsico var husene fraa aapningsscenen i TV-serien Under Samme Tak. Serien begynner kanskje aa dra paa aarene, men det var fortsatt veldig hyggelig aa se husene live. Det eneste dumme er at de ligger litt utenfor andre interessante steder, i Alamo Square, men vi kjørte forbi i drosje og tok bilder ut av vinduet. Alamo Square er like ved restauranten nopa, som er veldig trendy og populaer - perfekt for en lørdagslunsj med burger og drinker.

Pacific Heights
Et av de mest eksklusive omraadene i San Francisco er Pacific Heights, og det er oppi her huset fra filmen Mrs Doubtfire ligger. Det var allikevel ikke dette huset, paa hjørnet av Steiner og Broadway, som var høydepunktet for oss. Noe av det vi synes var morsomst aa se i byen var de fantastiske boligene i Broadway mellom Divisadero og Lyon. I denne delen av Broadway har jeg lest at Getty Familien, Levis jeans arvingen og grunnleggeren av Oracle har hus. En tur innom dette omraadet kan lett kombineres med butikktitting i Filmore Street, og kanskje en weekendlunsj paa restauranten SPQR.


Alcatraz Island
Vi valgte aa ikke dra til fangeøya Alcatraz Island naa, men hvis man skal er man nødt til aa forhaandsbestille. Det er ikke bare aa møte opp paa brygga naar man vil dra. Vi fikk anbefalt kveldsturen, men avgangstidene gjør at jeg synes det ble vanskelig aa kombinere med middager. Paa dagtid maa man beregne en halv dag for denne aktiviteten. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei :) Så fine bilder .. men vet du når Under samme tak starta i Norge? :)