søndag 3. juli 2011

London: Kule restauranter med uteservering

The Cafe at Bluebird
Familiehunden har aldri vært så interessert i tennisballer, og i dag har jeg skjønt hvorfor. Hun har rett og slett hatt helt feil ball.

Vi trodde den klassiske, gule tennisballen var tingen, men hundens favorittleke er en pusete, turkis, 'Sniffany & Company' boks med en stor leke diamantring inni. Hunden har tydeligvis stil.

Hun kommer til å bli mye mer fornøyd med tennisballen jeg har skaffet i dag. En oransj Veuve Cliquot limited edition ball.

Ballgaven var bare en av de mange fordelene ved å ha den riktige bordbestillingen i dag. Restauranten Bluebird i Kings Road var nemlig stedet aa vaere.

Wimbledon herrefinalen er en stor begivenhet hvert år, og det gjelder å se mathcen fra riktig sted. For å få billetter til mesterskapet må man søke før jul året før, eller vaere heldig å bli invitert med noen, eller stille opp i kø grytidlig om morgenen.

Men et genialt alternativ til tribunen er Bluebird. Bluebird har et relativt stort inngjerdet uteområde langs handlegaten Kings Road, og hvert år viser de direktesendinger på storskjerm her under Wimbledon tennisturneringen. Stedet dekoreres med kunstgress og gigantiske tennisballer, og livsnytere køer opp for å kapre ett av first-come-first-served bordene.

I dag var det allikevel en twist. Bluebird tok plutselig bordbestilling for finalen. Vi var en vennegjeng som hadde noen av disse populære plassene.

En mugge Pimms, rosevin paa kjøler'n, en tre-retters lunsjmeny med sjømat, biff og jordbær, sol, storskjerm med live sending, mye klapping - og en oransj Veuve Clicquot tennisball.

Søndager blir ikke noe særlig bedre enn dette.

Her er en liste over de beste utebordene ved handlegaten Kings Road i Chelsea:

The Phene
Gastropuben The Phene i Phene Street i Chelsea har en veldig tøff hage, som er typisk stappfull på kveldene på varme sommerdager. Det er også populært å spise frokost og lunsj her, og det er mulig å forhåndsbestille bord.

The Cafe at Bluebird
Om sommeren er det ofte lang kø ved lunsjtider utenfor den kule restauranten Bluebird i Kings Road. Det er til vanlig ikke mulig å forhåndsbestille bord ute her, men dette er ett av få steder med relativt stor uteplass. Bluebird setter opp storskjerm under store sportsbegivenheter som Wimbledon og fotball VM.

The Marketplace Restaurant at the Chelsea Farmer's Market
Ved Sydney Street i Kings Road ligger Chelsea Farmer's Market og The Marketplace Restaurant, en uformell uterestaurant med mye folk når solen skinner. Her har vi aldri reservert bord, men det ser ut som det er mulig at det går an. Jeg vil allikevel anbefale å bare komme før kl 13.00, eller være forberedt på å vente. De serverer alt fra salater til hamburgere, og stedet passer bra for store vennegjenger ettersom det er mange lange trebord med benker.

Alle disse tre stedene er rundt 10 minutter i gangavstand fra Sloane Square, og for restauranter med uteservering nærmere Sloane Square bør man heller prøve Duke of York Square. På Duke of York Square er det flere steder å velge mellom, men jeg synes de er mer turisitifiserte, og vi pleier ikke aa sette oss der selv.

Ingen kommentarer: