lørdag 21. april 2012

England: Helgetur utenfor London paa Stoke Park

- Jeg foeler jeg har kommet til et Holiday Inn hotell

Det var ikke helt den reaksjonen jeg hadde ventet meg. Jeg hadde booket oss in paa Mr & Mrs Smith hotellet Stoke Park for helgen, og hadde fristet oekonomisjefen med bilder av en imponerende golfbane og et stort, hvitt herskapelig hus.

Problemet var bare at i det vi var paa vei til aa hoppe ut av bilen ved valet parking servicen utenfor hovedhuset kom en hotellansatt og ba oss kjoere videre til neste bygning, pavilijongen,  hvor vi skulle bo. Pavilijongen saa ut som et stort og kjedelig kasse hus. Det var ingenting i forhold til hovedhuset som var opplyst med fakler paa hver side av inngangen.

Oekonomisjefen var tydelig misfornoeyd. Han kunne ikke helt skjoenne at jeg hadde gaatt paa en saann blemme, og klaget over at dette ble det samme som aa bo over en sportshall paa et kjipt vinterhotell paa fjellet.

Stoke Park, som det tar rundt 40 minutter aa kjoere til fra sentrale London, er blant annent kjent fra filmen om Bridget Jones, hvor Daniel og Bridget ror rundt i dammen utenfor hotellet. Men begynnelsen av dette oppholdet ble alt annent enn en Bridget Jones-opplevelse.

Heldigvis har det tatt seg opp siden innsjekkingen. Det ble fort bedre da vi skjoente at 28 av de 49 rommene paa hotellet ligger i paviljongen, saa det er ikke saa krise at vi ikke bor i hovedhuset. Rommet i seg selv er ogsaa pent og har et stort bad med to vasker, romslig walk-in dusj og badekar. Det er relativt moderne og det er en hyggelig benk aa ligge paa under vinduet - perfekt sted aa nyte frukten og sjokoladen som stod klare til oss da vi kom.

Maaltidene har ogsaa vaert veldig bra. Vi hadde forhaandsbestilt bord i hotellets mest formelle restaurant, The Dining Room, hver kveld for denne fyller seg fort opp. Her serverer de tre retters middag for 52.50 pund, og maten har vaert mye bedre enn forventet. Oekonomisjefen mente at terrinen han hadde til forrett i gaar var den beste han hadde smakt, og alt har vaert perfekt stekt og smakstilsatt.

Dresscoden er smart casual i The Dining Room, saa det er ikke et spesielt stivt sted i forhold til mange lignende hoteller som krever at menn har paa jakke i restaurantene. Hele Stoke Park virker bare som en flott golfklubb med overnattingsmuligheter.

Det er til sammen tre restauranter, og i den mer uformelle The Orangery kan man sitte aa se utover golfbanen. Denne restauranten har ogsaa en stor terasse med utsikt over banen og dammen fra Bridget Jones filmen.

Maten i The Orangery er enklere og til lunsj serveres sandwicher og hamburger, for eksempel. Til frokost har de en buffet med frukt, juice, bakevarer og lignende til 16.50 pund, og ellers kan man bestille en eggerett eller vafler ved siden av til 22 pund. Man kan ogsaa faa afternoon tea i The Orangery.

Det siste restaurant alternativet er aa spise paa hotellets italienske brasserie San Marco i paviljong bygningen. Jeg har lest at denne restauranten er bra for familier, og den ligger rett ved tennisbanene, bassenget og hotellets spa, men vi har holdt oss til hovedhuset.

Vi proevde aa bestille massasje i spaen i dag morges, men da var de fullbooket hele dagen. Heldigvis har oekonomisjefen faatt en time etter frokost i morgen. Det kunne han kanskje ikke faatt paa Holiday Inn.




Ingen kommentarer: