mandag 19. oktober 2009

Washington DC: Sightseeing for regnvaersturister

Det er ikke ofte man skulle oenske man hadde pakket gummistoevler for en storbyweekend. Men denne helgen var det akkurat det som hadde vaert gunstig.

Det regnet i over 60 timer etter vi landet i Washington DC. Det var umulig aa foelge guidebokens raad om aa ta bena fatt for aa utforske byen. Selv vannabsorberende Ulvang-sokker maatte stadig toerkes i haandvarmere paa offentlige toaletter. Andre sokker kunne bare vris opp og skiftes ut.

Det eneste som virket fornuftig var aa sette seg paa en sightseeing-buss. Etter aa ha brent oss paa billettsystemet paa New York-bussene som ikke selger billetter ombord, troppet vi opp paa et stort hotell for aa forhaandskjoepe busspasset. City Sightseeing bussene, som er i en haug av storbyer, virket som et trygt valg, og vi fikk beskjed om at det var muligheter for aa stige ombord i en varm kasse hvert 15-minutt.

Men etter aa ha ventet i over en time i regnet paa ett av stoppestedene var vi saa kalde at vi lette frem et telefonnummer til selskapet for aa sjekke om bussen faktisk fantes. Joda, de fantes, men City Sightseeing viste seg aa vaere den eneste turbussen i DC som ikke startet loerdagsruten foer kl 12.00. Og selv 12.20 var det fortsatt ikke kommet noen buss.

Etter aa ha sett naermere 10 busser fra konkurrenten passere stoppet vaart bestemte vi oss for aa svikte City Sightseeing. De faar heller et brev angaaende billetterstatning.

Washington Open Top Sightseeing var kanskje heller ikke perfekt - ikke like sjarmerende som en tredje konkurrent som hadde gamle trolley busser - men de hadde iallfall en haug med varme busser aa tilby frysende turister som bare var interessert i aa kjoere rundt for aa holde varmen.

Paa 2 timer og 15 minutter saa vi et glimt av alle de kjente attraksjonene i byen. Jefferson Memorial (se bildet) ble favoritt monumentet; Embassy Row den mest unike gaten med en stor del av byens 170 ambassader plassert tett i tett; og Georgetown det absolutt mest sjarmerende omraadet med en fantastisk handlegate med en rekke hus fra 1800-tallet.

Ingen kommentarer: