onsdag 7. oktober 2009

Athen: En riviera-ferie med sol, sjoe – og ruiner




“What’s the shark situation here?” var det foerste spoersmaalet fra en i reisefoelget da vi landet i Athen paa soendag. Det ble paapekt at Athen kan ligne paa Cape Town i Soer Afrika med hoeyder bak byen, toert terreng og faa knall-groenne flekker i landskapet.

Men naar det kom til haier har byen, i foelge lokalkjente, heller lite til felles med Soer Afrika. Athen fungerer faktisk veldig bra som baade en storby-destinasjon og en strand-destinasjon.

De fleste turistene jeg moette hevdet de foelte seg ferdigsett i Athen etter 3-4 timer. Det var mye snakk om Akropolis, det nye Akropolis museumet med glassgulv, og byplassen i gamlebyen. Resten av tiden er det mange som velger aa dedikere til soling.

Selv i oktober kan Athen vaere en straalende sol-destinasjon med temperaturer paa over 25 grader i luften paa dagtid, og mer enn overkommelige bade-temperaturer. Langs kysten ved forstadene Vouliagmeni og Gylfada er livet relativt rolig, men det er fortsatt flere restauranter med mulighet for nydelige solnedgangs-opplevelser.

Det ligger ogsaa flere store hoteller med strand-tilgang paa denne strekningen. De hvit-malte husene, mange halv-ferdige grunnet landets strenge bygge-regler gjoer at Athen og omegn minner veldig om de greske oeyene. Det er absolutt ikke noedvendig aa dra paa oey for aa faa den greske opplevelsen.

Men hvis det er det som er maalet er det fint mulig aa ta en ferge utover fra sentrum -  eller rett og slett slenge seg paa et turist-crusie som svinger rundt i Athen-bukten, saa utlendninger kan ta bilder av ruinene i det fjerne. 

REISE:

SAS flyr til Athen via Koebenhavn, det koster rundt 25 euro i drosje fra Athen flyplass til Glyfada eller Vouliagmeni. Det er fem minutter i bil mellom kyst-tettstedene Glyfada og Vouliagmeni.

Ingen kommentarer: