mandag 19. oktober 2009

Washington DC: Jakten paa kule restauranter




Det er ikke alltid like lett aa finne frem til de beste restaurantene i en storby. Det er nemlig ikke alltid de beste man er paa jakt etter. Man er kanskje heller interessert i aa lete frem sjarmerende steder, trendy lokaler eller livlige plasser med hippe kunder - og det er ikke disse funnene som dukker opp paa topp 10 lister.

Da jeg leste meg opp paa Washington DC dukket det stadig opp en Rugby Cafe. Jeg sjekket ikke en gang nettsiden for jeg tenkte bare at det var en uinteressant sportsbar.

Men det som skulle bli helgefavoritten viste seg aa vaere akkurat denne Rugby Cafen. Rugby Cafe i Wisconsin Avenue i Georgetown i Washington DC er nemlig ikke en sportsbar. Det er en sjarmerende, enkel restaurant og bar som henger sammen med butikken Ralph Lauren Rugby, et Ralph Lauren merke som er rettet mot studentmiljoer og unge, sporty mennesker med fargerik stil - og penger. Restaurant og bar-delen av butikken er mye moerkere en klesbutikken.

Paa Rugby Cafe er stolene slitte, gamle og ulike og gulvet er lagt i bred, moerk parkett. Det er flere langbord, og innerst i lokalet er det en baraapning og et par barkrakker. Menyen er enkel og lokalet er minst halv-fullt fra morgen til kveld. Dette er stedet aa gaa for en oel-og-burger-lunsj eller bare en guacamole og nachos for aa holde blodsukkeret oppe paa ettermiddagen.

Hvis vi hadde bodd her, ville Rugby Cafe vaert vaar local.

Ingen kommentarer: