onsdag 7. oktober 2009

Athen: Vorres Museum for en unik kunst og kultur utflukt



Det er ikke mange steder i verden man finner et stort samtidskunstmuseum stappet sammen med et folkemuseum og en bakgaard egnet for store selskaper. Men det er akkurat et slikt sted en eldre greker driver i utkanten av Athen sentrum.

Vorres Museum ser ut til aa ligge i et boligstroek – med inngang inn en small brostensbelagt bake oversett av naboens frittgaaende hunder. Det gamle, tradisjonelle huset, og sjarmerende plassen rundt, gir et fantastisk innblikk i hvordan byens – antageligvis relativt velstaaende – bodde i gamledager.

Men etter man har snirklet seg inn gjennom noen originale rom I det hvite stenhuset, moeter man plutselig store, hvitmalte vegger og en svaer samling moderne kunst. Kunstnernavnene ser ut til aa vaere greske, men mye kan minne om det man vanligvis ser paa Tate Modern I London eller Museum of Modern Art I New York.

Allikevel er det vanskelig for Vorres og konkurrere med disse perlene. Hvis man tar turen innom boer det heller vaere for aa se noe helt unikt. En unik gresk kunstsamling med en stor plass med flere beundringsverdige skulpturer og et unikt hus i en sjarmerende setting.

Det er muligens derfor flere kongelige og selveste Lyndon Johnson har besoekt Vorres.

FAKTA

Vorres Museum er aapent loerdager og soendager fra 10.00-14.00, og standard inngang koster 5 euro. Paa ukedager aapner Vorres kun etter avtale, og man kan ogsaa leie stedet som et selskapslokale, og de kan dekke bord inne I et av galleriene. 

Ingen kommentarer: