torsdag 29. oktober 2009

Washington DC: Hotellet som heter Gaylord






- Hvilket hotell bor du paa?
- Gaylord
- Gaylord? Jeg tror jeg har hoert om det foer
- Nei, du har ikke det. Du har det fra Gaylord Focker i Meet the Parents
- Ja, det stemmer!

Det hoeres pussig ut at noen kan kalle et hotell Gaylord. Men det er altsaa mulig. En hotellkjede i USA heter Gaylord, og i "Washington DC" har de et gigantisk konferansested 20 minutter utenfor sentrum, ved National Harbor i Maryland (se bildet oeverst). 

National Harbor er naermest et nytt Aker Brygge-type sted som dukket opp for rund 18 maaneder siden. Det er et lite omraade ved vannet, the Potomac River, med flere hoteller, en rad med stille butikker - inkludert en Harley Davidson butikk - og noen restauranter. 

Dette er foreloepig ikke stedet aa dra for DC-langhelgturister. Det er ikke noe saerlig aa se her ennaa selv om planen ser ut til aa vaere aa bygge opp stedet til et hipt byalternativ med gallerier og fine hoteller. Det er til og med en amerikansk restaurant paa stedet, Ketchup (se bilde), som bare finnes her og i Hollywood og Ashton Kutcher skal vaere en av eierne. 

Men National Harbor er ikke helt Hollywood ennaa. Det virker rimelig stille, og mange bygninger ser ut til aa vaere parkeringshus. Kanskje det blir mer livelig her naar Disney aapner sitt hotell paa brygga, men foreloepig er det best egnet for store konferanser paa cruiseskip-stil hoteller som Gaylord som har rundt 2,000 rom, flere restauranter, en kul sportsbar (se bilde) og smaa trehus butikker innendoers (se bilde). 

National Harbor er ogsaa genialt for konferansearrangoerer som er opptatt av aa holde antall deltagere oppe gjennom hele arrangementet. Det er ikke saa lett aa 'miste' deltagere naar en shuttel-tur til hovedstaden tar minst 25 minutter, er konstant forsinket, og tur-retur billettene koster $20. 

Taxi fra hotellet til sentrum koster rund $25 og til Dulles International Airport blir det rundt $75  ($43 med Super Shuttle som plukker opp folk fra ulike hoteller). Ellers kan man ogsaa komme seg en tur bort fra National Harbor med en 30-minutters fergetur til sjarmerende Old Town Alexandria - $16 tur-retur. 

 


Ingen kommentarer: