mandag 19. oktober 2009

Washington DC: De beste Georgetown-restaurantene




En lokal vi moette i Downtown Washington DC sa vi burde hoppe i en taxi og dra til hjoernet av M Street og Wisconsin Avenue. Det ble det beste tipset vi fikk hele turen. Dette er midt i smoeroyet av shoppingomraadet i den pitoreske bydelen Georgetown, som ble grunnlagt paa 1750-tallet.

M Street gaar gjennom hele den amerikanske hovedstaden, men Georgetown-biten av veien er en populaer handlegate med alle de kjente kjedebutikkene i tillegg til varehus som Barneys New York. Hele omraadet virker som en blanding av Soho i New York og Newbury Street i Boston.

Akkurat som Newbury Street er arkitekturen og gatene en severdighet i seg selv, og akkurat som i Soho er butikkene de beste i byen og cup cake-koene lange (Magnolia Bakery i New York og Georgetown Cupcake i DC).

I Georgetown er det ogsaa flere eiendommer som har Sotheby's 'For Sale' skilt utenfor, noe som pleier aa tyde paa at det er et dyrt omraadet aa bo i. Restaurantene er ogsaa samlet for aa moete forventningene til de mange trendye, unge, IT-stil lokale som ser ut til aa henge i Georgetown.

Tre av de som er regnet for aa trekke de riktige kundene ligger naermest vegg i vegg ved Prospect Street og Wisconsin Avenue. Libanesiske Neyla er middagsstedet, italienske Cafe Milano er visstnok en heldags-magnet, og Peacock Cafe er desidert stedet aa gaa for weekendbrunsj.

Ingen av stedene ser uber-kule ut inni. Neyla har tekstiler og sofaer i moerk lilla og bergunder-aktige farger, bar og en uteplass. Cafe Milano har hvite duker og ser rimelig streit ut, og Peacock Cafe er mer minimalistisk med eike-farger, enkle bilder paa veggene og magnum vin- og champagneflasker staaende i baromraadet.

Men selv om jeg ble skeptisk av bare aa se bildene paa internett av tomme lokaler, viste disse seg aa vaere veldig populaere.

Peacock Cafe (se bildene) var absolutt stappfull til soendagsbrunsj, og det hadde ikke vaert mulig aa faa bord hvis vi ikke hadde forhaandsbestilt. Det er ikke et typisk turist-sted. Det er vanskelig aa finne det uten aa vite om det. Men super atmosfaere servert med frukt smoothier og standard frokost- eller lunsjretter er vel akkurat det alle er paa jakt etter - samme om det er paa hjemme- eller bortebane.

Ingen kommentarer: