torsdag 29. oktober 2009

Washington DC: Inngangen til Det Hvite Hus





Kan man gaa inn i The White House? Det er det foerste spoersmaalet folk stiller naar man kommer hjem fra en Washington DC-tur. 

Svaret er ja og nei. Det vil si at noen heldige turister kan gaa inn. En jeg kjenner hadde nylig vaert der inne, men det var bare paa grunn av kontakter. 

Men selv turister uten kontakter kan soeke om aa faa komme inn. Saerlig hagen virket det som mange hadde faatt skaffet seg inngangsbilletter til naa. Noen tipset oss om aa soeke ambassaden i Washington DC for aa faa tak i disse hagebillettene foer en annen reise. En liten, oransje lapp gjorde nemlig at folk kunne traske rundt paa plenen til Obama.

Det var heldigvis ikke det som fristet mest i poesregnet i oktober, saa vi var ikke saa lei oss for at vi ikke hadde dette gressplen-passet. Men vi fikk heller med oss samlestedet for alle disse viktige turistene med de riktige billettene. Paa Old Ebbitt Grill, rett ved siden av The White House, var det stappfullt av politikerspirer, og mange som sa de hadde skaffet seg de oransje lappene gjennom ulike senatorer.  

Det var faktisk minst 30 stykker som hang rundt Old Ebbitt inngangen for aa kjempe om et bord - nesten til en hver tid - og stedet virket naermest som et lite museum i seg selv. Restauranten ble grunnlagt i 1856, og den er kjent for aa ha vaert populaer blant tidligere presidenter. Dette er ikke et hipt og trendy sted. Det ser ut som en blanding mellom en jakthytte med dyrehoder paa veggen og en grillrestaurant med baaser. 

En tur innom Old Ebbitt er kanskje ikke helt det samme som en inngangsbillett til Det Hvite Hus. Men en bordbestilling her er iallfall billetten til et klassisk, amerikansk maaltid i en hoeylytt politisk-setting. 

Ingen kommentarer: