onsdag 7. oktober 2009

Athen: Strandhotell for storbyferie






Etter et fem-stjerners hotellopphold hender det man sitter igjen med foelelsen av at det eneste som gjorde stedet fem-stjerners var prisene. Det var iallfall det jeg tenkte etter fire dager paa Athens Divani Apollon Palace & Spa – et hotell som er markedsfoert i The Leading Hotels of the World serien. I ekte luksus hotell-stil kostet et glass oel i basseng-baren 8 euro – rundt 5 euro mer enn det kostet paa andre siden av veien.

Divani Apollon ligger rett ved vannet paa den Athenske rivieraen i tettstedet Vouliagmeni, et omraade en lokalkjent sammenlignet med upscale South Kensington i London.

Forstaden ligger rundt 30 minutter fra Athen sentrum, og det koster 20-30 euro med drosje inn til byen. Allikevel er dette visstnok et av de hotteste stedene aa bo for de som  er paa jakt etter en 2 in 1 ferie med bade storby sightseeing og bading.

Og solmessig er Divani et supert alternativ. Hotellet ligger praktisk talt paa stranden, og bassengomraadet og de nymoderne terasse-moeblene er kanskje det fresheste paa hele hotellet. Uteomraadet – og antall ansatte svermende rundt – er veldig mye mer fem-stjerners enn de veldig standard rommene.

For Divani er absolutt et aalreit hotell med stort spa-anlegg, rene rom og en perfekt bar/terasse-meny med alt fra gresk salat til club sandwich.

Det eneste problemet er at de som har bodd paa flere hoteller fra the Leading Hotels of the World-serien lett kan foele at denne litt uoppdaterte Riviera-kasse bygningen uten strykejern og traadloest internett paa rommene, ethernet kabler det er problemer med, kjipe badeprodukter, ingen balsam og harde senger, ikke lever helt opp til merkevaren.

Men, for den riktige prisen, kunne jeg allikevel dratt tilbake til Divani. 

Ingen kommentarer: