mandag 2. november 2009

Hong Kong: Italiensk bryggefavoritt


I aar har oekonomisjefen og jeg reist til mer enn ti land sammen. Hver gang vi kommer til en ny by sier oekonomisjefen det samme: "Det hadde vaert digg aa bo her, da."

Det var nettopp det han sa da vi satt paa moderne, italienske Isola Bar & Grill i Hong Kong i gaar kveld. Isola ligger i IFC Mall, et kjoepesenter mellom to skyskrapere med kontorer, og hvis man sitter paa den store terrassen, eller paa ett av bordene ved glass-to-ceiling vinduene, har man utsikt over hele havna, over til Kowloon siden.

I Hong Kong er det faktisk spesielt viktig aa finne restauranter med utsikt over havna. Det er nemlig et lysshow hver kveld klokken aatte, som varer i rundt 20-30 minutter, og bygningene lyser opp i forskjellig farger og ulike moenstre. Det er kanskje ikke super spennende aa se - men det er en viktig del av storbyopplevelsen over her.

Det er allikevel ikke bare utsikten som gjoer at uber-trendye Isolas bord blir forhaandsbestilt av alt fra businessfolk, grupper med pene jenter og attraktive par. Terrassen er genial, kjoekkenet er aapent og interioeret er fresht - og annerledes. Det er hvite duker uten at det er stivt, og menyen er typisk italiensk med baade pizza og pastaretter.

Selv baren er verdt aa ta en tur innom. I etasjen over restaurantdelen er det nemlig en hyggelig lounge-aktig bar med en blanding av designer-stil moebler og floeyel. Baren har ogsaa en mindre terrasse, og det er ingen grunn til aa lete ut et annent foredrink sted. (Men RED, som ogsaa har stor uteplass og ligger i samme bygning, er ogsaa veldig toeff).

Hvis dette ikke er god nok grunn til en tur til IFC, saa boer iallfall flyplassreturen vaere det. Hong Kong stasjon, Airport Express stasjonen, er i underetasjen, og Isola boer vaere et bra alternativ for et hvilken som helst pre-flight maaltid.

Ingen kommentarer: