fredag 6. november 2009

Hong Kong: Solnedgangsromantikk paa toppen


- Har du bestilt bord til klokken 17.00?
- Ja, vi skal se solnedgangen
- Solnedgangen er da ikke klokken 17.00
- Nei, den er klokken 17.45
- Nei, det hoeres feil ut

Men det var det ikke. Solnedgangen i Hong Kong er rundt kl 17.45 i november, og opplevelsen kan vaere like nydelige selv om hele begivenheten skjer litt tidligere enn det man er vant til i sommer-Norge. 

Det eneste problemet at de er ikke saa veldig nydelig hvis man bare sitter nede i Central. Da ser man ingenting for solen gaar ned paa andre siden av oeya. 

The Peak Lookout, en populaer, halv-turistifisert, romantisk restaurant paa The Peak, bakketoppen bak sentrum, er et mye bedre alternativ. Det er typisk ikke stappfullt paa restauranten paa denne tiden, og det boer vaere mulig aa faa sitte paa et av bordene ute langs terrasse kanten. Utsikten herfra er utover soersiden av Hong Kong Island - der det er masse groent og tett med sandstrender.

Hvis man lander i Hong Kong midt paa dagen, rekker man akkurat innom hotellet og kan hoppe i en taxi - eller ta den lokale 'floeybanen' ($16 en vei) - og suse opp bakkene til den koselige toppen for en solnedgangs snack foer en senere middag (rundt $50 fra Central). 

The Peak er i seg selv den stoerste turistattraksjonen i Hong Kong, og The Peak Lookout er en hyggelig maate aa oppleve stedet paa. Souvenirbutikker og kjoepesentre finnes overalt. Men juletrelys og koselig stenterrasse er litt mer spesielt. 

Ingen kommentarer: