søndag 22. november 2009

New York: Jokerlunsj paa DBGB



Hver ferie trenger et wild card. En joker. En restaurantbooking som kan vise seg aa vaere en bomtur. 

I New York forrige uke var mitt wild card DBGB. Restauranten toppet listene paa internett-booking siden Open Table, og det fristet aa se hvor populaert stedet egentlig var. 

Men da vi gikk av subwayen i Bleecker Street, og begynte aa traakke oestover mot restauranten virket det som denne jokeren kunne vaere et daarlig valg. 

Reisefoelget begynte aa snakke om at "vi bare kunne gaa et annent sted aa spise hvis det ikke var noe saerlig", og da vi foerst saa restauranten saa vi bare et stort, kjedelig vindu. 

Det var foerst da vi kom inn at vi skjoente at vi ikke kunne booket et bedre sted for lunsj. Det var fullt av folk i det store, trendye lokalet med stilige, brune skinnbaaser og halv-aapent, fresht kjoekken. 

DBGB viste seg ogsaa aa vaere en kjendiskokk bule. DB i DBGB ser ut til aa staa for Daniel Boulud, mannen bak trestjerners Michelin-stjerne restauranten Daniel i New York. Det er kanskje ikke noen overraskelse at den mer uformelle franske brasseriet til sjternekokken ogsaa disker opp nydelige lunsjretter - alt fra poelser, blaaskjell, burgere og rimelige iskuler. 

Oelmenyen er flere sider lang, og kelneren vaar stilte villig opp med en liten pre-order proevesmaking av  et ukjent oel. Hva mer trenger man vel for en vellykket jokerlunsj?





Ingen kommentarer: