lørdag 7. november 2009

Hong Kong: Tre dager i Asia









Naar man bor og jobber i London, blir feriedagene fort en luksusgode. Maalet blir aa gjoere mest mulig ut av hvert av disse hellige ferieminuttene. Saa mens andre tenker at en uke er for kort tid til aa dra til Asia, tenker vi at en dag fri fra jobben er alt som skal til.

Her er det man rekker i Hong Kong paa tre dager med avreise fra London en fredag kveld og ankomst i Hong Kong en loerdag ettermiddag:

Loerdag

The Peak
Taxi eller tram opp til Hong Kong-toppen The Peak er praktisk talt et must, og det er ekstra hyggelig hvis man greier aa kombinere The Peak-turen med et lett maaltid og en drink til solnedgangen paa The Peak Lookout. Hvis man kommer litt tidligere paa dagen, er det ogsaa verdt aa gaa en runde i omraadet rundt The Peak, hvor mange av byens flotteste eiendommer ligger (se ogsaa Hong Kong: Solnedgangsromantikk paa toppen).

Symphony of Lights
Det daglige lysshowet i Hong Kong er alltid en turistslager, og det gjelder aa komme seg ned fra The Peak foer halv aatte. Lysshowet begynner klokken aatte, og det er best aa se fra vannet ettersom skyskraperne rundt havna lyser opp i ulike farger. 

Man kan enten ta den gamle, offentlige fergen Star Ferry fra Hong Kong Island til Kowloon - en attraksjon i seg selv - for rundt to kroner per pers, eller man kan ta en turistbaat og vaere paa sjoen litt lengre. Aqua Luna gaar fra Hong Kong siden 19.45 hver dag, og for rundt 160kr faar man en 45-minutters rolig baattur i en tradisjonell, kinesisk baat med roed seil og et glass vin eller en oel.

Aqua
En middag paa Aqua boer vaere en sikker vinner hvis man har forhaandsbestilt bord (se ogsaa Hong Kong: Hip and happening med utsikt).

Felix
Felix ligger rett rundt hjoernet for Aqua, og bardelen i denne restauranten kan ogsaa vaere goey aa faa med seg - men mest fordi det er kule toaletter her (se ogsaa Hong Kong: Designpissoar paa Felix).

Soendag

The Verandah
Soendagsbrunsj paa kolonitidrestauranten The Verandah i Repulse Bay (se bilde), en av de populaere strendene paa den roligere siden av Hong Kong Island, er en bra mulighet for de som vil se mer enn selve sentrum av Hong Kong Island. The Verandah er nylig pusset opp, og det er ofte leid ut til stoerre arrangementer, saa ring i forveien. 

Ocean Park
Se pandaene i fornoeyelsesparken Ocean Park, som ogsaa ligger paa Hong Kong Island, paa veien mellom The Verandah og Central. Ocean Park er delt inn i to deler, og det gaar en gondol med super utsikt mellom de to parknivaaene (se bilde). For de som ikke er like opptatt av pandaer, kan Disneyland Hong Kong vaere et like bra alternativ.

The Lobby - The Peninsula
Dra tilbake til byen for Afternoon Tea i den kjente kolonitid-lobbyrestauranten paa luksushotellet The Peninsula (se bilde). Koen kan vaere milelang, saa reserver bord i forkant eller gaa videre til InterContinental paa havna. InterContinental loesningen er billigere, og man kan sitte aa se utover havna. 

Middag rundt halv aatte-tiden
Pass paa at neste maaltid ikke blir altfor sent. Hong Kong kan virke litt mer stille paa soendager ettersom det er veldig vanlig aa ha hushjelp i byen. Hushjelpene har fri paa soendager, og mange gaar derfor sjelden ut den dagen. 

Roka, en kjent japansk robatarestaurant i London, har en egen filial i kjoepesenteret paa The Pacific Place (se bilde). Prisene er hakket lavere enn i London, men maten og interioeret er det samme. 

Soesterrestauranten Zuma, ogsaa en Londonfavoritt med Hong Kong-filial, ligger i The Landmark, og kan ogsaa vaere et bra alternativ. 

Ellers er The Grill paa Mandarin Oriental ofte anbefalt, og det er hit vi ville tatt turen neste gang. 

Temple Street Night Market
Kveldsmarkedet i Temple Street, paa Kowloon siden, regnes som en av de mest kjente attraksjonene i byen, og turister stroemmer til for aa kjoepe billige vesker, plakater, klokker og staesj. Man gaar i en stroem mellom bodene, og det er nesten garantert at man skumper borti noen andre skandinaviere. 

Lan Kwai Fong
Baromraadet Lan Kwai Fong, tilbake paa Hong Kong-siden, er evig fullt. De mer trendy stedene ligger i Wyndham Street, mens selve Lan Kwai Fong er ned trappen ved siden av LKF Hotel i Wyndham Street. I Wyndham Street er Tivo, soesterrestauranten og baren til Aqua, et av de populaere stedene, og folk renner ogsaa utover paa fortauet utenfor Wagyu. Hvis man vil komme seg opp fra bakkenivaa, er Azure (se bilde) i 30 etasje paa LKF Hotel et bra mini-takterrasse alternativ og Finds, i samme bygning, en annen chic drinkloesning.  

Mandag

In-Town Check In
Hvis man skal sjekke inn bagasje, er det lettest aa ta turen ned til Hong Kong Station samme morgen som man skal reise. Flyselskapene har check-in skranker her i sentrum, og det er ingen grunn til aa selv baere bagasjen ut til flyplassen. 

Big Buddah
Fra Hong Kong Station kan man ta t-banen utover Lantau Island, og etter rudt 30-40 minutter kommer man til endestoppet paa den orangsje linjen - Tung Chung. Herfra gaar det en gondol til en stor Buddah figur, og et gammelt kloster. Big Buddah (se bildet) er ogsaa en av hovedattraksjonene i byen, og ettersom t-banen er bygget ut, er det naa relativt lett aa komme seg ut hit. Hvis man vil unngaa en noe spenstig gondoltur, kan man ogsaa gaa til toppen (ca 3km) eller kjoere en buss oppover. 

Tung Chung
For aa komme til Big Buddah tar man t-banen til Tung Chung stasjon, og her ligger ogsaa Hong Kongs eneste factory outlet senter, Citygate. Senteret har butikker som Callaway, Polo Ralph Lauren, Diane von Furstenberg, Nike og Samsonite - og mye bedre priser enn andre steder i byen. 

IFC Mall
IFC Mall, kjoepesenteret mellom de to hoeye skyskraperne IFC 1 og IFC 2, er stedet aa dra den kvelden man skal reise. Ikke bare er det en haug med bra butikker her som stort sett ikke stenger foer sent om kvelden, men det er ogsaa flere toeffe restauranter i bygget, og flytoget stopper i underetasjen. Isola Bar & Grill, en italiensk favoritt, er typisk stappfull og har en hyggelig lounge-aktig bardel (se ogsaa Hong Kong: Italiensk bryggefavoritt). Ellers er RED, ogsaa paa taket av kjoepesenteret, et mer uformelt sted med stor uteplass og hoeyere party-faktor.






Ingen kommentarer: