torsdag 12. november 2009

Hong Kong: Verdens minste Disneyland



I fjor kom jeg hjem fra Hong Kong med en Donald-noekkelring. I aar kom jeg hjem med en Disney-paraply. Men ikke frivillig. Disney-paraplyen kom nemlig gratis med inngangsbillettene til Disneyland. 

Disneyland i Hong Kong, den minste Disney-parken i verden, er lett tilgjengelig med metro til Sunny Bay fra Hong Kong sentrum, og den er som en miniatyr utgave av de store parkene (inngangspris rundt 300kr). Flere av de kjente attraksjonene som Space Mountain og It's a Small World er paa plass, og det er daglig parade med figurene og fyrverkeri om kvelden. Akkurat det man er paa jakt etter naar man ferierer i Asia.

Men de fleste europeiske og amerikanske turister i Hong Kong saa ikke ut til aa ha noe som helst problem med aa holde seg borte fra verdens minste Disneyland. Det var stort sett oss som sto ut - uten barn og litt hoeyere enn parkens gjennomsnittsbesoekende. 

Det var rett og slett litt for fristende med et tre-timers pit stop i Disneyland. Det er ikke ofte man kan ta en mini-tur i en fornoeyelsespark grunnet massive koer, men i denne parken rakk man det meste paa en halv dag. 

Mens man fort kan staa en og en halv time i koe for populaere aktiviteter i Disney World i Florida, kunne vi loepe gjennom koesystemet i Hong Kong. Paa It's a Small World, hvor man sitter i baater som kjoerer rundt mellom syngende dukker i folkedrakter, kunne vi bare sittet paa rundt flere turer hvis vi hadde hatt lyst. 

Men det at Small World fort ble en av favorittene tyder kanskje paa at parkens kritikere har rett. Disneyland i Hong Kong er aller best for barn. Da vi sto i koen for aa bli tatt bilde av med Langbein skjoente egentlig selv vi at barn hadde vaert gunstig aa ha med seg, saerlig hvis man hadde vaert interessert i aa passe inn. 


Ingen kommentarer: