søndag 20. september 2009

London: Frokost hos Tom

Konseptet med at bare turister spiser frokost paa restaurant gjelder ikke i London. Her er det de lokale som moeter venner og familie ute en soendag morgen, par som stiller opp med en bunke aviser, og andre som bare kommer seg ut for aa se paa livet.

Og det beste stedet aa gjoere det en soendag morgen er paa Tom's Kitchen i Chelsea (weekendbrunsj 10.00-15.00). Tom Aitkens populaere Cale Street restaurant er delt opp i to etasjer, og frokostbordene bookes gjerne opp flere dager i forveien. I foerste etasje er det aapent kjoekken, barkrakker langs disken og kraftige eike moebler. I andre etasje, som nylig er pusset opp, er det naa et par polstrede sofaer, stoler med fargerikt floeyelstrekk og en bar. Menyen er ogsaa ny og har fatt en litt billigere look - men prisene er de samme. 

Et glass appelsinjuice til fire pund er on the expensive side selv for London, men resten av menyen er hakket mer standard. Raavarer, stemning og dekor gjoer uansett Tom's Kitchen til the place to be. Det er rett og slett ingen bedre maate aa starte dagen paa.


Ingen kommentarer: