lørdag 5. september 2009

London: How to spend it i Belgravia



London er et rart sted aa bo. Man jobber livet av seg hele uken, og naar man vaakner loerdag morgen ligger FT Weekend avisbilaget How to spend it  klar paa doermatten. 

Og det er akkurat det aa spend it som stort sett blir et gjennomgaaende tema for resten av helgen. 

I dag fikk kortet, som vanlig, foerst kjoert seg paa Daylesford Organic. Helgen er nemlig ikke helt den samme uten en oekologisk frokost og latte i solen i Pimlico Road.

Neste stopp ble Elizabeth Street i det freshe boligomraadet Belgravia. Hvis man kan si at det finnes en hoved-handlegate i Belgravia, saa maa det vaere Elizabeth Street. Elizabeth Street er en  sjarmerende liten vei med smaa butikker, brudekjole-butikker, en hyggelig kafe, en super gastropub og viktorianske townhouses. Dette er stedet aa gaa for litt mer avansert pengebruk. 

Hovedstoppet i dag ble hunde og kattebutikken Mungo & Maud. Det er ikke bra nok med hvilken som helst seng for familievalpen. Hun trengte faktisk en stil-ren britisk designer hundeseng og et matchende oekologisk flis lam med pipelyd. Og til jul er et graa-rutete merino-ull hundeteppe paa oenskelisten.

Denne skandinavisk-utseende butikken aapnet i 2005, og har ogsaa et eget hjoerne i dyreavdelingen Pet Kingdom paa Harrods. De har visstnok mange scandi-kunder, og til og med en svensk butikkassistent. Alt for aa faa dyreelskere fra nord til aa foele seg hjemme. (Mungo & Maud produkter kan ogsaa bestilles paa nettet, og varene kan leveres til Norge.)

Ferske sesongvarer, broedkurver og syltetoey. Baker & Spice (se bildet) i Elizabeth Street er minst like populaer som soesterfilialen rett av Sloane Avenue. Det er her man kaprer et bord naar man er paa jakt etter en enkel frokost eller lunsj - eller bare en brownie. 

Rustikk gastropub med hoeye vinduer som aapner ut mot gaten, og flere teakbord paa fortauet. Thomas Cubitt  (se bildet) er helt klart det livligste stedet i omraadet - og har vaert det siden lokalet ble pusset opp for noen aar siden. Det er ofte vanskelig aa faa bord i pub-delen, hvor de ogsaa serverer mat, men man kan forhaandsbestille i den litt mer konservative restauranten paa andre siden av bardisken. 

Kjent, lokal hattedesigner med typisk ringeklokke butikk. Dette er stedet aa gaa foer en Ascot eller Goodwood-opplevelse. Tenk stort, hoeyt - og hodeprakt som ikke noedvendigvis minner om en hatt. 

Noen har kaker med dekor i vinduene - andre har broed med dekor i vinduene. Broedbakeriet Poilane er opprinnelig en Pariser institusjon, og Elizabeth Street er den eneste ikke-franske filialen til disse sofistikerte broedbakerne. Dette er som et kunstgalleri for de virkelig store broedelskerne.

Ingen kommentarer: