mandag 31. august 2009

London: Bank Holiday, biff og babyer i Richmond


En gul Bugaboo Bee og en rosa Bugaboo Cameleon kom susende forbi bordet. Midt paa plattingen satt et par med en baby hengende over skulderen til mannen, og bordet ved siden av var fullt av lunsjende twenty-somethings jenter med hver sin knall-roede Cosmopolitan cocktail.

Helligdag i Richmond er noe helt for seg selv. 

I dag har det nemlig vaert Bank Holiday, en engelsk fridag, og dagens utflukt ble en tur til Richmond, et tettsted i soer-vest London som ligger langs elven Thamsen. Richmond er et veldig populaert boligomraade - saerlig barnefamilier samler seg her. 

Rundt Richmond Common, en stor, groenn flekk rett bak sentrum, ligger det en rekke majestetiske eneboliger, og langs Thames Path, gangveien langs elven, er det flere restauranter og isboder. De fleste spisestedene har uteservering, og et par er til og med paa vannet. 

Men en rusten baat er ikke alltid det beste alternativet for lunsj. Gaucho Grill er den virkelige stjernen langs elven. Her er det stor terrasse med utsikt over Thamsen, mulig aa faa bord ute selv uten forhaandsbestilling og super mat - for biffelskere.

Den trille-vennlige stilen gjoer at dette er stedet for baade Bugaboo-parkering og post-Cosmopolitan sjangling paa stiletthaeler. 

Ingen kommentarer: