fredag 28. august 2009

London: Finansverden moeter Grace Kelly

Som finansjournalist er det ikke saa ofte man tar seg selv i aa lese en jobb-mail med tips om butikker som selger spisse stiletthaeler fra 1960-tallet. Det er faktisk bare en tid paa aaret disse mailene kan dukke opp. Det er naa i ukene foer Goodwood Revival (18-20 September 2009).

Goodwood Revival er antageligvis den eneste dagen i aaret man kan se en haug av London-meglere og investor-kundene deres kledd opp i kostymer fra 1950-1970-tallet. De tar turen ut av byen til Goodwood motor-bane hvor veteranbiler suser rundt, og plenen rundt fylles opp med telt og champagne glass. 

Men som Petter Solberg sier: "It's not only, only.

Det er hoeye forventninger til gjestenes kostymer.  Det er en egen side med tips om hvordan man skal "get the look" - the Grace Kelly/Audrey Hepburn-look. I tillegg sendes gjerne lister med kostyme-utleie steder og bruktbutikker ut med invitasjonene. Selv vintage-butikker for "foundation garments" - gammelt undertoey - er inkludert.

Det er naermest en selvfoelge at selv de som ikke vanligvis har noe spesielt stor glede av aa lete gjennom klaer med moell-kule lukt, maa sette av en dag til kostyme-soek. 

I morgen begynner en noeye planlagt vintage-runde i Fulham High Street:

Fancy, gamle kjoler naerme Putney Bridge

Nye hatter og smykker som kan passe til en vintage-look

Kunstindustrimuseum med fast utstilling av klaer gjennom tidene - gratis inngang

Stor designer bruktbutikk med bra rabatter paa eksklusive varer

Sentral Notting Hill Gate turist-hub med 1920-1970-talls klaer

Det som er synd er at Pimlicos kjente Cornucopia stengte doerene i fjor, og mange av de andre super populaere vintage-butikkene i London ligger i Camden. Men dette omraadet kan jeg gjerne spare til loerdags-turistene. Det holdt med en busstur for meg. 



Ingen kommentarer: