onsdag 12. august 2009

USA: En 'golf and gamble' pakke

Noen ganger er det lett aa vite at man virkelig er sin fars datter. Saerlig naar man ender opp med aa planlegge noeyaktig samme ferie. 

Paa 1990-tallet satte faren min, med mange aar i reiselivsbransjen, og en golf pro sammen den ultimate Golf and Gamble-reisen. Turen begynte i Phoenix, Arizona og inkluderte en road trip og flere overnattinger i Las Vegas, rett over grensen til Nevada.

Dette fant jeg ut etter jeg kom hjem med akkurat det samme reise-programmet. 

Phoenix, den sjette stoerste byen i USA, er nemlig regnet som en av de beste golf-destinasjonene i verden, og mange profesjonelle spillere slaar seg ned her. Lite regn, mye sol, mildt klima og en haug med golfbaner gjoer Arizona til et year-round turistmaal for golfere. Dette er byen som byr paa en blanding av cowboy-stoevle butikker og championship baner - gjerne knyttet til fem-stjerners hoteller rundt Scottsdale.  

Men det er ingen grunn til aa cruise rundt i golfbil-tempo hele ferien. Det tar bare rundt fem timer aa kjoere fra Phoenix til de gigantiske casino-gulvene paa stripen i Las Vegas. Paa veien kjoerer man ogsaa forbi den svaere demningen Hoover Dam, og hvis man tar en liten de-tour er dette ogsaa en enestaaende sjanse til aa se vestsiden av Grand Canyon, to og en halv time fra Las Vegas. Golf and Gamble er tydeligvis familiens virkelig godt-gjennomtenkte opplevelses-pakke. 

 


Ingen kommentarer: