lørdag 1. august 2009

Vestfold: Sommer uten sommervaer



Da vi bestilte nyttaars-ferie til Bermuda i fjor fant jeg ut at gjennomsnittstemperaturen paa Bermuda i desember-januar skulle vaere cirka lik som Oslo i juli-august. Dette hoertes knall ut og vi pakket bagen og dro paa det som ble en fantastisk badeferie. 

Men naar man naa hoerer at hyttefolket naermest blaaser av brygga og nyter sommerferien i storm, burde vi kanskje vaert noe mer skeptisk til en 'norsk sommer' vaermelding. Paa hytta i Vestfold blir det mange dager med 'galleri runder' og mye penger aa spare paa baatbensin. 

Heldigvis er det andre steder aa legge igjen de 10.2 prosentene som fyller opp kontoen foer fellesferien. Sandefjord er best for kafe og golf, og Larvik er best for shopping.

Sandefjord

Utrolig koselig kafe/interioerbutikk med masse blader og aviser og hjemmelaget mat (se bildet). Paa Reiseradioen i aar stilte de spoersmalet om hva som gir den ekte sommerfoelelsen - og en latte og en gulrotkake paa Cordelias begynner aa komme rimelig hoeyt paa min liste. 

I August er den offisielle aapningen av Sandefjord Golfklubb sin 18 hulls bane paa Furustad, fem minutter aa kjoere fra Larvik-siden av Sandefjord-sentrum. Banen har vaert aapen for spill i sommer ogsaa (se bildet) og green fee er 250kr - en god del lavere enn andre Vestfold-baner.

Larvik

Larvik har det som maa vaere Vestfolds beste livsstilsbutikk med dameklaer og ting til hjemmet. Denne Bolina-lignende perlen paa Torget, aapnet i 2004, har et godt utvalg av topper, gensere og kjoler - mange fra skandinaviske merker som svenske Odd Molly, danske Stella Nova og Stylesnob, og norske Line of Oslo. Raatt & Sanselig har ogsaa en sommerfilial, Raasa, i Stavern. 

Hoeyer
Hoeyer er kanskje ikke noe eget Vestfolds-fenomen, men denne store herre- og dameklesbutikken paa Torget i Larvik er allikevel verdt aa nevne. For menn er det en haug med toeffe skjorter fra Stenstroems og Pasgui, samt fritidsklaer fra Murphy & Nye, Lexington, Pepe Jeans, Boss, Diesel etc. For damer er det ogsaa mange bra merker - blant annent en egen vegg med By Malene Birger. 



Ingen kommentarer: