onsdag 26. august 2009

Hong Kong: Hotell til aa stole paa



I et reiseblad denne maaneden fant jeg et spoersmaal fra en leser om hoteller i Hong Kong. Men til min store forskrekkelse svarte redaksjonen at de hadde lite erfaring med akkurat dette foer de nevnte et par hoteller.

Det er ikke akkurat den typen raad det virker verdt aa stole paa. Men en ting de hadde faatt med seg var at det finnes et hotell i Hong Kong med Philippe Starck design - JIA. Dette er Hong Kongs svar paa Hudson i New York og St Martins Lane i London.

Boutique hotellet JIA Hong Kong ligger i utelivsomraadet Causeway Bay, og romprisen ligger rundt 1000 kr per natt. Hotellet har bra kritikker, og er absolutt paa listen over de det er verdt aa sjekke i planleggingsfasen.

Ellers bodde jeg paa LKF Hotel i fjor. LKF er ogsaa et boutique, design hotell som ligger midt i en bratt bakke i expat, bar omraadet Lan Kwai Fong (se bilder). Det staar ofte at dette er et tre-stjerners hotell, men hvis man sammenligner med norske hotell, fortjener LKF fem stjerner for ypperlig service. 

Skopuss, vannflasker kaker paa sengen, termos med drikke, svaere bad og laks og eggeroere paa frokost buffeeten i toppetasjen var bare noe av det som satte prikken over i'n paa oppholdet. LKF mangler basseng, men restaurant utsikt, moderne interioer og stil gjoer mer enn opp for et ofte ubrukt vannhull.

Men hvis basseng er en viktig del av reisen, ville jeg gaatt for W Hotel. Dette hotellet oppdaget jeg plutselig da jeg ventet paa noen kollegaer i et moeterom i en kontorbygning paa Hong Kong Island. Jeg tok et bilde ut av vinduet av et fasinerende basseng, og saa senere at det var W Hong Kong jeg hadde fotografert. Dette hotellet er del av Hip Hotels serien, og tilbyr alle typiske W fasiliteter, som for eksempel Asias foerste Bliss Spa.

For en mindre amerikansk og mer lokal opplevelse, er det allikevel Mandarin Oriental som gjelder. Luksus-hotellkjeden Mandarin Oriental har tre hoteller i Hong Kong, hvor ogsaa hovedkontoret ligger. De to store er Mandarin Oriental Hong Kong og The Landmark Mandarin Oriental

Hvis man faar frokost inkludert i prisen her, er det en veldig bra gode. Frokost buffeten er nemlig ikke som en helt vanlig buffet. Det er som et internasjonalt kunstverk med alle mulige tenkelige farger og smaker. 

Det er bare prisen som kan gjoere Mandarin Oriental emporiet litt mindre aktuelt for en helt alminnelig utflukt. Romprisene paa de to store ligger fort over 3000 kr, men gruppen tilbyr ogsaa et rimeligere alternativ i Causeway Bay - The Excelsior. Excelsior prisene begynner paa litt over 1000 kr natten. 

Ingen kommentarer: