onsdag 19. august 2009

Costa Blanca: Hoey Sangria-faktor i august

Foerste gang jeg reiste til Costa Blanca, soer-oestkysten av Spania, dro jeg i oktober og fikk den ekte torskebelte-foelelsen - foelelsen av at veldig mange har en tilknytning til de tre blonde landene i nord. 

Men i august var Costa Blanca opplevelsen helt annerledes. I august har spanjolene ferie og hele landet flokker utover mot kysten. I tillegg kan det virke som nesten hele service-garden er byttet ut. Servitoerer og butikkansatte er plutselig blitt 'mer' spanske. Uttrykk som 'un hamburguesa y una cerveza' virket plutselig latterlig nyttige aa kunne. 

Selv der vi i oktober ble moett med "I'll bring that over in a minute" naar vi proevde oss ut med skole-spansken paa matbestilling, bablet de  naa i vei med lange spanske setninger naar vi bestilte noeyaktig det samme - og uten aa ha forbedret spansk-uttalelsen. 

Spanias expat-miljoe hadde plutselig mistet litt av expat-stempelet og oekt sangria-faktoren. 

Det er ingen grunn til aa holde seg unna heteboelgen i august. 'Bestemor Laerums Appelsinmarmelade' selges kanskje hele aaret rundt. Men i august selges syltetoey-glasset med litt ekstra spansk sjarm. 

Ingen kommentarer: