tirsdag 25. august 2009

Oslo: Tatt av utlandet

Det kan ikke vaere mange som bor og jobber i utlandet og returnerer til hjemlandet uten en business-ide. 

I London er det iallfall en haug av ting det er lett aa bli glad i - ting det er naturlig aa savne i hjemlandet. Men flere av disse prosjektene dukker stadig opp i landet i nord. 

Hver fredag faar vi levert en salatboks fra Able & Cole paa doeren i London. Det er syv forskjellige groennsaker og man kan sjekke paa nettet en uke i forveien hva som kommer i boksen. Alt er oekologisk og alt er in season. Det virker som innholdet er revet opp av jorden samme morgen, og vi skrubber i vei med glede.

Jeg har alltid tenkt at dette ville vaert en super ide aa ta med seg til Norge - men ogsaa at konseptet kanskje ikke ville fungert helt paa samme maate paa grunn av et toeffere klima og hoeyere priser. 

Kolonihagen, naa filial paa Frogner, har allikevel satset fullt paa groennsaks, frukt og broedbokser. Prisene er ikke de samme som i England, men for rundt 350kr i uken ser det ut som man kan faa seg en virkelig spennende pakke med masse godsaker. 

Det er bare aa krysse fingrene for at konseptet er her for aa bli for dette er en fryktelig hyggelig maate aa handle paa - saa hyggelig at det boer bli del av norsk kultur.


Ingen kommentarer: