søndag 2. august 2009

New York: Et slag for Nolita

Da jeg kom til New York som tenaaring var det Nolita jeg likte best av alt. Det var her jeg fant det som ble til favorittbuksen paa ungdomskolen. 

Men Nolita - North Little Italy - er stort sett ikke paa topp av Things to See-listen for New York-turister. Selv ikke for de turistene som har sverget til klesmerket av samme navn det siste tiaaret. 

Hvis man ikke har bommet fullstendig paa reiseplanen, og er paa shopping i Soho uansett, er det allikevel ikke noe stor sak aa ta turen innom. Nolita er naermest en forlengelse av Soho. Krysser man Lafayette Street 'south of houston' saa er man der. 

Er det like spennende som Soho? Nei. Men det er stedet aa gaa for smaa, stappfulle og litt snodige kafeer og mindre selvstendige designerbutikker. En av de naa mer kjente som fortsatt holder til her er Tory Burch i Elizabeth Street - kjent for flatesko med gullmerke og upraktiske storbyvesker uten glidlaas. 

I Nolita ligger det som er verdt aa se mellom Spring Street og Houston Street i Mulberry Street, Mott Street og Elizabeth Street. Det mest sjarmerende er ikke egentlig bare butikkene. Det er disse overfulle kafeene som trekker mange til omraadet. 

Enkel lunsj 
Cafe Gitane, en egentlig kanskje lite merkverdig kafe, dukker stadig opp i filmer og serier - Ryan Renolds sitter utenfor i den romantiske komedien Definitely, Maybe.

Den marokkansk/franske restaurant-kafeen, som er grusomt low key og serverer rimelig og god mat, har smaa, tette bord og en koe som renner over paa fortauet rundt lunsjtider. Det ser ikke ut som noe kjendissted, men en venn har sett Cameron Diaz her og paa internett ligger det ogsaa bilder av Vanessa fra Gossip Girl, som spiser paa Cafe Gitane. 

Et annent alternativ er Cafe Habana (se bildet) - litt stoerre og rett rundt hjoernet. Men koen her kan se virkelig skremmende ut, og dette er ikke steder det er naturlig aa bestille bord akkurat. 

Alternativ til Buddakan
Hvis man er paa jakt etter en bedre planlagt og forhaandsbestilt Nolita-opplevelse, er Public stedet aa gaa. Sist vi var i New York moette vi en gjeng med norske gutter, som hadde tenkt aa spise middag paa Buddakan i Meatpacking, men booket for sent. De endte paa Public i stedet. 

Men Public er ikke noe daarlig alternativ. Det er et bra andre-valg til tross for at det ikke er like stor stas aa gaa her som paa Sex and the City-favoritten. Public faar allikevel top score for trendy og moderne interioer, livlig bar og fest-stemning. Hoeye haeler passer like bra inn her som paa Buddakan. 


Ingen kommentarer: