lørdag 1. august 2009

New York: Sommer South of Houston









Man blir sjelden lei av aa traakke rundt i nydelige Soho. Hvis man gjoer det, er det iallfall bare fordi man trenger et pit-stop. Og de er det flere av. Balthazar er stort sett en vinner, men for lengre New York-opphold er det viktig med et par alternativ for shopping dag nummer to.

West Broadway mellom Spring Street og Grand Street er stedet aa dra naar heteboelgene staar paa for fullt. Her ligger det nemlig en rekke restauranter med aapne vegger ut mot gaten. 

Felix
Felix Restaurant and Bar er favoritten (se flagg og mat bildene). Vi havnet her foerst tilfeldig en gang Balthazar-bordet var litt mindre bra planlagt. Men Felix skuffet ikke. Som Balthazar er Felix ogsaa et fransk brasserie med enkel meny, men Felix er mindre tradisjonelt og enda bedre om sommeren. Dette er stedet for hoey 80's musikk og en bordkoe som renner over paa fortauet. Ring i forveien og be om et av  to og tre-mannsbord i de hoeye vinduene ut mot veien.

Cipriani Downtown
Litt lengre opp i veien ligger den mer voksne, og hakket stivere, Cipriani Downtown, som ogsaa har store aapne vinduer ut mot veien. 

Barolo
Og et par doerer hoeyere opp finner du Barolo (se bildet). Italienske Barolo har ikke bare store vinduer ut mot veien, men ogsaa en 'hemmelig hage'. Dette er stedet aa dra for en bakhage-lunsj med en spennende pastarett og god vin. Som resten av Soho kan Barolo ogsaa vaere et bra sted for kjendis-spotting. Sist jeg var her saa vi sanger og modell John Mayer, som ogsaa er kjent som en av Jessica Simpsons eks-kjaerester.

Mercer Kitchen
For middager eller moerkere lunsjer kan man svinge videre rundt til Prince Street. Moderne Mercer Kitchen (se bildet), i kjelleren paa stilige Mercer Hotel, har sorte moebler og takvinduer ut paa fortauet, saa man kan sitte aa se ut paa at folk traaker over. Den asiatisk-inspirerte maten blir laget paa et aapent kjoekken og det hoeye langbordet foran kjoekkenet kan minne om Automat i London. 

Lure
Rett ovenfor veien for Mercer ligger Lure - en fiskerestaurant med sushibar. Lure brant ned for noen aar siden og er nyoppusset i en maritim stil med runde ferge-vinduer. Men Lure er altfor moerk for en herlig sommerdag naar det er utebord som gjelder. Er det naa man beveger seg videre?

Utebord i andre deler av New York:

Union Square
Blue Water Grill - fancy fiskerestaurant med lang, smal terrasse rett av Union Square.

Meatpacking
Pastis - fransk bistro og Balthazar-soester med relativt stort inngjerdet uteareal paa gateplan (se bildet).

Paradou - uformell og intim fransk bistro med bakhage og bra tilbud.

Midtown
Bryant Park Grill - park-restaurant med stor terrasse, god Cesar og sentral for Times Square (se bildet med groenneparasoller).

The Boathouse - hvit og groennmalt turist-spot i Central Park med stor terrasse og hyggelig utsikt (se bildet).

Downtown
Adrienne's Pizzabar - Stone Street favoritt med lange pizzaer og lange gatebord (se inngang og gatebord bildene). Gatebordene fyller seg fort opp med dresskledde folk rundt 12.30 paa solfylte hverdager.


Ingen kommentarer: