onsdag 19. august 2009

Costa Blanca: Fjell-romantikk etter late strand-dager



Costa Blanca blir fort assosiert med lange, brede strender og fulle strandbarer. Dette er selvfoelgelig viktige deler av en vellykket sommerferie, men hvis man greier aa rive seg ut av strandbar-plaststolen, som etter en mugge sangria ligger dypt nedgravd i sanden, kan det vaere greit aa skifte setting paa ett eller annent tidspunkt. 

Mellom Murcia og Torrevieja ligger en restaurant som tilbyr den perfekte muligheten for akkurat dette. 

La Finca de Eduoardos, i bakkene bak feriestedet Mil Palmeras, har blitt beskrevet som 'the most beautiful restaurant on the south-east coast of Spain'. Dette faar stedet til aa hoeres latterlig dyrt ut, men indrefilet med poteter og silkemyk peppersaus til 26 euro, er ikke noe aa klage over. Saerlig ikke naar man faar nyte den i en helle-belagt forhage med masse lys - palmer med lyskranser rundt stammene - og innmurte benker med puter i knalle farger. Tenk Designers Guild

Med andre ord: britene som driver La Finca kunne egentlig servert hva som helst. Det er bare et pluss at maten ogsaa smaker godt. Det er den romantiske - og nesten karibiske - atmosfaeren som gjoer at man ikke blir overrasket om det er nettopp dette stedet man blir sittende ved siden av et annent bord fullt av nordmenn. Nordmenn med bra smak. 

Ingen kommentarer: