tirsdag 11. august 2009

London: Svineinfluensa for turister

Paa legekontoret er alle leker og magasiner fjernet. Paa bussen henger det plakater med slagordet 'Catch It, Bin It, Kill It', og paa toaletter finner man plutselig bruksanvisning for haandvask. I London er det full fokus paa svineinfluensa.

Men hva gjoer man hvis man foeler seg daarlig paa London-utflukten? 

Storbritannia satte i gang sitt pandemi-program i slutten av juli. De som blir syke skal ikke oppsoeke sin fastlege, men ringe en hjelpe-telefon eller fylle ut et skjema paa nettet (se NHS). Man faar et nummer som gjoer at en flu buddy kan hente en gratis pakke Tamiflu paa bestemte legekontor og sykehus. Dette programmet er aapent for alle som oppholder seg i landet. 

Hvis man blir syk i London, er det ogsaa mulig aa ringe en lege som kan komme hjem eller til hotellet. Doctor Call, en privat, mobil-legetjeneste, sender gjerne ut en erke engelsk lege i pin-stripe blazer og jeans. Hjelpen kommer gjerne innen en time i foelge nettsiden, men en soendag med stor paagang var det fire-timers ventetid. Det er allikevel veldig effektivt. Legen stiller med utstyr og de mest vanlige medisinen. Dette kan vaere 129 pund well spent.


Ingen kommentarer: