mandag 24. august 2009

Oslo: Nytt samlested for Frogners babymafia

De drikker flere glass vann. De fyller opp uteplasser med siste kolleksjon fra Mamas and Papas, og de kaprer de beste bordene i timesvis.

Medlemmene av babymafiaen paa Frogner er ikke som alle andre damer med mammapermisjon.

Dette er damene som kan ta over verden. Det vil si den verden som befinner seg mellom Bølgen og Moi på Briskeby i øst og Bygdøy Allé i vest.

Her lever de som flokkdyr. De dytter rundt på siste mote - en levende dukke kledd opp i høstkolleksjonen til Baby Dior. Men det er ikke bare klærne som står i fokus. Off-road dekk og økologisk sengetøy er like viktige samtaletemaer.

Man kan godt skjønne at det er mange som drømmer om et liv i dette spennende miljøet. Og da er det viktig å få med seg siste nytt - Kolonihagen i Frognerveien er det nye samlestedet.

Her tror de tydeligvis det er greit å lukeparkere en Bugaboo Bee mellom naboens Urban Jungle og Kolonihagens rustikke blomster-oppsatser. Den hyggelige bygårdsplassen med antikke bord, parsoller og brosten er stappfull av det britene kaller yummy mummys - nybakte mammaer med slanke legger, korte skjoert og babyer som rett og slett er en del av et nøye planlagt image.

Det er bare synd at de som ikke har ambisjoner om å bli tatt opp i den lokale babymafiaen må kjempe og krangle for å få et bord på et sted som egentlig kunne blitt Oslos svar på Londons Daylesford Organic. En økologisk concept store med servering midt i byens mest sjarmerende område.




Ingen kommentarer: