søndag 27. september 2009

Oslo: Sesongstart for vestkant-mosjonister

Når det ikke er kø ut av døren på Skjennungstua i Nordmarka en nydelig lørdag, er det lett å tenke at noe ikke stemmer. Har det plutselig blitt unaturlig tidlig å komme seg ut ved tolv-tiden? Er det ingen som gidder å komme hit lengre nå når prinsessebolle-kaken har forsvunnet?

Men i går var det antageligvis ikke gjærbakst-forandringene som gjorde at Skjennungstua kunne virke noe halv-tom.

Det var heller det at vestkantens hobbymosjonist-elite var lite interessert i å svette ut sine Nike Dri-Fit overdeler dagen før dagen. I dag er nemlig en temmelig viktig dag for de som henger med i tiden.

Mens pengetunge-briter har Ascot, Chelsea Flower Show og Goodwood Revival, har oppadkommende-nordmenn Oslo Maraton, Birken og Skarverennet.

I dag begynner the season med en lett 4.2 mils joggetur gjennom sentrum. På startstreken tropper det opp folk som har reist langt for å treffe fullt på antrekket. Det krever praktisk talt like mange butikkrunder for å finne den perfekte Ascot-hatten, som å finne det riktige Maraton-tøyet.

Man skulle kanskje tro at løpetights, joggesko og t-skjorte var relativt lett å skaffe seg. Men i realiteten har noen måttet reise til Lillestrøm for å få de riktige buksene, andre har vært i New York og fått kjøpt en mer behagelig overdel, og mange ser ut til å ha brukt litt for mange timer i Nike-butikken på Oxford Circus i London.

Det er i dag alle som trodde at knall-grønne limited edition Nike sko var mer beregnet for pynt enn løping blir motbevist. Det er ingen grunn til å undervurdere kreftene til dagens løpe-entusiaster. Air Zoom skoene, ankel-GPS'n og puls-klokken er kanskje ikke godt brukt, men Oslo-eliten har da iallfall ingen problem med å finne ut hvordan teknologien virker.

Utstyret er tross alt prøvd ut i forveien. Kanskje ikke på løpeturer - men iallfall på trilleturer på grusveien til Skjennungen.

Velkommen tilbake neste helg.

Ingen kommentarer: