torsdag 11. juni 2009

Reise: Stjerneras






Norge har visstnok ingen fem-stjerners hoteller. Ikke fordi det er mangel paa bra hoteller, men fordi vi ikke har en stjerneordning. Dette skal det i foelge VG forandres paa naa. Men hva betyr det egentlig aa kaste rundt noen stjerner?

Tre eller fire stjerner
Mange firmaer ser etter en spesiell standard paa hotellene naar de booker reiser for ansatte. Det betyr at de som bare sender ansatte paa firestjerner eller mer, kan gaa glipp av design-hotell som Hudson i New York, for eksempel, og heller ende opp paa 'streite' men helt greie Rockefeller Center Hotel. I foelge booking-siden Expedia er nemlig Hudson et trestjerners-hotell mens Rockefeller er et firestjerners-hotell. Ingen ville tippet det hvis man sammenlignet bilder fra de to stedene. Og det kan fort loenne seg aa ofre seg aa bo paa et billigere trestjerners-hotell hvis man har den riktige - og grusomt viktige - bakgrunns-kunnskapen.

Den toeffe femmeren
Ellers kommer man ogsaa fort borti vanvittig mange hoteller som liksom har fem stjerner, men rett og slett bare er typisk klassiske, store hoteller med fallende service og slitte vegg-til-vegg tepper. 

Det er de hotellene som gjoer alt for at gjestene skal ha et bra opphold som oftest imponerer. Et bra eksempel er Holm House (se bildet) i Wales i Storbritannia.

Dette lille hotellet, som er bygget og drevet av en voksen dame, har ikke noen spesiell beliggenhet, men av en eller annen grunn er beliggenheten plutselig helt ubetydelig. Man vil bare reise dit paa grunn av hotellet. Kjempe stilige rom (se gull-bildet), fantastisk bra service og nydelig mat. Romprisene inkluderer frokost, afternoon tea og middag, og hotellet har unaturlig bra fasiliteter til aa vaere saa lite. 

Hvis det er fint vaer er det en stor uteplass med bord man kan ta i bruk og ellers er det til og med et toeft sten-basseng med stroemninger i vannet og utsikt ut mot uteplassen. I tillegg er det to massasje-damer i hotellets egen spa, og for de som heller vil svette, er det satt opp et par treningsmaskiner. 

Men den aller hyggeligste overraskelsen var de daglige, haandskrevne kortene fra Susan og de smaa gavene paa sengen, som for eksempel en Jo Malone bath oil og en liten lokal whiskeyflaske. Hvis man kommer i bil og kan kjoere til de kjente klippene en halv time unna (se bildet), er dette virkelig det mest fantastiske stedet aa oppleve Wales fra. 

Fem stjerner blir ikke bedre en Holm House. 

Og kanskje det er denne typen service og sjarm Norge kommer til aa se naar hotellene skal kjempe i stjerne-racet etter nyttaar.

Ingen kommentarer: