søndag 14. juni 2009

England: Harrods of the Cotswolds










Det aller, aller beste med The Cotswolds er det de lokale kaller "Harrods of the Cotswolds" - Daylesford Organic Farmshop.

Daylesford er det mest fantastiske stedet aa spise lunsj. Midt paa landet ligger dette relativt store gaards-komplekset med butikker, spa og restaurant. Det stilrene stedet kunne sklidd rett inn paa den franske rivieraen og den oekologiske maten er fantastisk - saa fantastisk at restauranten i aar fikk Michelin guidens BIB Gourmand Award, en pris for restauranter med super mat og moderate priser.

I helgen var det jordbaer-festival saa lunsj-menyen inkluderte baade jordbaer bellini (se bilde) og eton mess - en tradisjonell britisk dessert-type med jordbaer, marengs og krem (se bilde). Ellers serverer de spennende pasta-retter, hamburger, salater og pizza stekt i en stor ute-stenovn. Alt dette smakte ekstra godt med Daylesfords franske rose vin.

Det er dessverre ikke mulig aa booke bord i forveien - det eneste det er verdt aa booke er eventuelle gaards-kurs eller spa-dager (se arrangement-kalender paa websiden). Men vi maatte bare vente i ti minutter og det var uansett altfor kort tid til aa titte rundt i den fine matbutikken, vinbutikken, hagebutikken, klesbutikken og spa-butikken. Det er nesten umulig aa dra hjem herfra uten aa dra kortet. Alt ser unaturlig delikat ut. Men litt lett shopping er antageligvis ikke noe problem for de fleste gjestene. Det er nemlig nok av freshe sportsbiler paa parkeringsplassen.

Daylesford er noe England kan vaere stolt av. Og ikke tro at du har sett alt etter en tur innom en av London-filialene. Det er Daylesford Farmshop som er det virkelige hoeydepunktet.

Ingen kommentarer: