torsdag 4. juni 2009

New York: Siste fra Gossip Girl

I gaarsdagens Gossip Girl episode var Chuck innom Park Avenue Winter, en typisk sofistikert Upper East Side restaurant. Men Park Avenue Winter er ikke som alle andre restauranter i omraadet. Den heter faktisk ikke Park Avenue Winter lenger. Den har naa skiftet navn til Park Avenue Summer.

Tanken bak restauranten er nemlig at spisesteder er populaere en viss periode og saa gaar folk lei. For aa 'keep it fresh' er derfor Park Avenue ... fire ulike restauranter i loepet av aaret. Interioeret blir forandret, navnet blir byttet ut og menyen blir ny. Rimelig kult.

Maten er ogsaa veldig imponerende. Da jeg var paa Park Avenue Spring fikk vi servert en dessert fra kokken som representerte hans tolkning av 'spring'. Det var et lite shotte glass med noe som saa ut som jord og et groent skudd som stakk opp. Naar man dro i det groenne skuddet viste det seg at roten var en kjempe god kake og jorden var sukker/sjokolade-aktig. Herlig.

Det eneste negative med denne egentlig stilige og litt snirklete restauranten er at den kan virke litt formell - muligens ufortjent. Men det er ikke akkurat stedet aa danse paa bordene - det er bare veldig Upper East Side-klasse over stedet. 

Ingen kommentarer: