søndag 14. juni 2009

England: Mer enn en biltur
















Det eneste negative med Norges hyttekultur er at det er mangel paa et stort utvalg sjarmerende og stilige hoteller paa landet. I England derimot kryr det av kjempe hyggelige og toeffe overnattingssteder i det noen kanskje ville kalt: the middle of nowhere. Et av de stedene det er lettest aa komme til fra vestsiden av London er The Cotswolds.

The Cotswolds
De aller fleste typisk engelske bilder med lappe-jorder, 'thatched cottages' og gul-aktig stenhus er tatt i et utrolig sjarmerende omraade - The Cotswolds. The Cotswolds er et relativt stort omraade fullt av masse hyggelig tettsteder et par timer utenfor London.

Hotell:
Moderne og gjennomfoert tettsted-hotell med populaer lokal pub og restaurant (se biff-bildet)i foerste-etasje og fargerike hotellrom (se bilde) i andre- og tredje-etasje. Perfekt base for en Cotswolds tur for alle som er paa jakt etter et livlig, stilig sted med vennlige priser og en kort kjoeretur fra de mer kjente tettstedene. Uteplass i solen, Molton Brown badeprodukter, gratis wi-fi og bra frokost (se lakse-bildet). 

Mr & Mrs Smith medlemmer faar ogsaa en full-stoerrelse champagne som man utrolignok kan velge aa faa servert i restauranten eller baren istedet for aa nyte den paa rommet. Men for de som har et av rommene med de store fritt-staaende badekarene er det heller ikke en daarlig ide aa faa den kalde boetten sendt opp. 

Lunsj:
Moet opp og sett deg paa listen mens du tar turen rundt i den nydelige butikken.

Andre steder aa kjoere innom:
Dette er stedet for en skikkelig road-trip. Chipping Campden er et av de mest sjarmerende tettstedene naar det gjelder de 'gule' Cotswolds husene. Ellers er Burton on Water (se bilde), som ogsaa har severdigheter som et motor museum og parfyme fabrikk, perfekt for fine sommerdager man bare har lyst til aa ta en is eller piknik ved elven. Men det soeteste stedet er Lower Slaughter. Lower Slaughter (en av The Slaughters) er kanskje ikke det letteste stedet aa parkere, men dette miniatyriske tettstedet er unaturlig sjarmerende paa en solfylt dag - og ogsaa stedet aa bo hvis hotell-budsjettet per natt er over 3000kr - se Lower Slaughter Manor


Ingen kommentarer: