søndag 14. juni 2009

England: Elve-idyll






Londons kjente elv - The Thames - er ikke bare en by-elv. Den virkelig koselige delen av Thamesen ligger utenfor M25 - motorveien som gaar rundt byen - og kalles gjerne Thames Valley. Dette er stedet aa leie kanalbaat eller bare kjoere mellom de koselige pubene og spisestedene langs vannet. 


Hotell:
Dette lille Goring-on-Thames hotellet med designer-rom er ti ganger mer sjarmerende enn tettstedets mer kjente overnattingssted - The Swan. The Miller of Mansfield (se bildet av inngangspartiet og et av rommene) er baade lokal pub, 'gourmet'-restaurant, beer garden og hotell i ett. Romprisene som inkluderer frokost og middag kan vaere en bra ide, men ta heller lunsj et sted langs elven. Etter en lang dag kan du slappe av med avisen og nyte scones og te i pub'n. Det er ingenting aa gaa glipp av rundt hjoernet iallfall. Du er der det skjer. 

Lunsj:
Kom i baat eller bil for her sitter du rett paa vannet, men ring i forveien for aa holde av bord en solfylt sommerdag (se svane-bildet).

Andre steder aa kjoere innom:
Henley on Thames er mest kjent for Henley Boat Race - rokonkurranse mellom universitetene Oxford og Camebridge - men dette er ogsaa et bra sted hvis man bare vil stoppe for en oel paa en brygge ved vannet (se bildet av pub). Men for de som er paa jakt etter Michelin-stjerne mat er Bray et must-see. Bray er et mini-sted, men det er akkurat her to av Englands tre tre-stjerners restauranter ligger: The Waterside Inn og Fat Duck. Det er dessverre umulig aa satse paa cancellations - book heller lunsj-bordet rundt tre maaneder i forveien. 

Ingen kommentarer: