mandag 22. juni 2009

Cruise-Kontroll

"Do you need an invite to the cocktails for honeymooners?" spurte innsjekkingsdamen. Men nei, det trengte vi ikke. Vi er rett og slett et ungt par som liker cruise-ferie konseptet. 

Og vi er ikke de eneste. Det blir flere og flere unge par og vennegjenger som velger denne typen ferie. Det er lett aa budsjettere for ferien, man faar sjansen til aa besoeke flere feriemaal paa kort tid, man faar masse god mat og muligheten til aa delta paa et hav av aktiviteter. Men det er ikke bare aa moete opp - vaer godt forberedt for aa faa mest ut av opplevelsen. 

Foer du drar:

1. Sjekk at du har mottatt alle cruise dokumenter. Det kommer gjerne en liten bok/hefte med bagasje-lapper, som man maa feste paa koffertene, foer man gir fra seg bagasjen paa bryggen.

2. Sjekk om du trenger visum for aa gaa i land noen av stedene skipet stopper. Visum er stort sett ikke noe problem, og for nordmenn er dette mest aktuelt for cruise i Asia Pacific. Det er ogsaa en del steder man bare trenger visum hvis man skal overnatte og cruise-turister kan gaa i land uansett. 

3. Sjekk hva slags dresscode det er i restaurantene paa skipet. Dette staar gjerne paa websiden, men blir ogsaa informert om i heftet man mottar i posten foer avgang. Royal Carribbean cruise har for eksempel ny dresscode hver kveld, og det er to gala-kvelder paa et syv-dagers cruise. Hvis man vil gjoere det enkelst mulig disse kveldene, tar man med en pen, kort, typisk 17-mai kjole til henne og bukse og blazer til ham. Men det er ogsaa alltid damer i gigantiske marengs-ballkjoler og menn i smoking.

4. Forhaandsbestill utflukter og aktiviteter. Det er veldig lett aa bestille turer paa nettet, og hvis man googler navnet paa utflukten man vurderer, kommer det ofte opp reviews fra ulike debattforum paa nettet. Men det aller meste boer bookes foer man drar. Alternativet er aa bestille turer i tur-skranken paa baaten, men denne er bare aapen bestemte tider, det kan vaere lange koer og det er ofte en del aktiviteter som blir utsolgt - spesielt turer siste dagen ettersom de som er med paa disse turene gaar foerst ut av baaten og kan spare litt tid paa immigration men maa ogsaa staa opp hakket foer man maa forlate rommet sitt. 

5. Pakk fornuftig. Det kan vaere kaldt i spisesalene inne paa grunn av air-condition anlegget, saa det er best for jenter aa ta med et sjal eller cardigan som man kan ha over sommerkjolene paa kveldene. Hvis man foretrekker aa spise lunsj paa bassengdekket, trenger man bare en t-skjorte over badetoeyet paa dagen. Badehaandklaer blir utdelt paa baaten og man kan ogsaa ta med disse i land. Men ta med joggesko og treningstoey for gym-svetting. 

Ingen kommentarer: