søndag 28. juni 2009

Paris: En tres chic lunsj



Det er ikke ofte man smiler etter aa ha faatt beskjed om at det ikke er mulig aa faa servert pommes frites til club sandwich-lunsjen bare fordi kokken ikke liker aa servere pommes frites til denne retten. Men naar man er i Paris, er det akkurat denne typen service som gir den ekte feriefoelelsen. "Ja, naa er vi virkelig i utlandet," tenker man.

Og det er verdt aa dra til dette utlandet. Saerlig naar man har linet opp et bord i den italienske bakgaarden til det eksklusive design-hotellet Hotel Costes. 

Hotel Costes, midt i et av de toeffeste shopping-omraadene i Paris, er nemlig det perfekte stedet aa dra for en sofistikert matbit og et kaldt glass rose - eller to. 

Bakgaarden er ikke synlig fra gaten, men det er forstatt anbefalt aa bestille bord paa forhaand. Hotel Costes tar reservasjoner opptil to dager i forveien, og man kan spesifisere at man vil sitte ute. De fleste bordene er i skyggen, men det er to tre-manns bord bakerst i bakgaarden, som er i solen.

Denne typen informasjon er ikke lett aa finne paa nettet. Websiden til restauranten og hotellet er faktisk et stort mysterium. Det er ingen bilder, ingen meny, ingen adresse. Det er rett og slett bare et telefonnummer og et utdrag fra Michelin-guiden. Men beliggenheten er genial - saa genial at jeg fikk plukket opp en kul Princess Tam Tam pysj paa veien.

Det kan helt klart anbefales aa ta turen til 239 Rue St Honore, like ved Louvre, og i foelge en venninne er det her Pariserne gaar for en tres chic lunsj. 






Ingen kommentarer: