tirsdag 12. mai 2009

St Tropez: Ni tusen nye venner




Hvis maalet for neste ferietur er aa kjoepe sorte, skinntopper med foran-snoering paa salg og bli avbildet med en tre meter lang pytonslange rundt halsen, er det bare aa slenge seg paa Harley Davidson Euro Festival. 

I helgen var det St Tropez som gjaldt. Ni tusen Harley Davidson bikere foek nedover midtrabatten paa de trafikerte veiene mellom riviera-tettstedene St Maximie og St Tropez - et par timer soer for Nice. Lokale restauranter var festpyntet med sorte og orange ballonger for aa staa i stil med Harley temaet og 'stakkars'r' som ikke eide en av de fete syklene sto med store oeyne utenfor inngangen til Port Grimaud campingplass. Plassen, et stort omraadet med trehytter og lekker strandlinje, var nemlig full av alt fra hardbarka gjeng-medlemmer til norske bedriftsledere med leiesykler - noen med ekte tatoveringer og doedningshode toerkler og andre med fargede nylonstroemper, som kunne se ut som tatoveringer, trukket over armene. 

For damene var det biker beachwear og sort, skinn hot pants som var tingen. Men for de som hadde glemt utstyret hjemme, var det lange rader med salgsboder som lett kunne fylle koffertene. Stjernekuppene var blant annent slangeskinnshjelm eller skinnende soelvhjelm med en patronlignende utvekst paa toppen. 

Restaurant-tilbudet var ogsaa like imponerende. I Port Grimaud kunne bikere fra hele verden hygge seg med en burger paa stranden eller velge et variert italiensk maaltid i en 'hytte-restaurant' med glassvinduer mer midt paa plassen. 

Musikken jomet over stranden - og i foelge faren min kunne vi reise hjem igjen med "9.000 nye venner".

Ingen kommentarer: