mandag 25. mai 2009

New York: Filmer og mat





Naar man kommer hjem fra New York med man-bag og knall gule 'shades', kan det kanskje virke som man har vaert paa salg. Men neida. Det er bare lett aa bli revet med av den hyper trendye byen og folk som faar jeans-hot pants og sort dressjakke til aa se kult ut.  Dette er stedet aa kjoere skikkelig movie-star 'lifestyle' og her er et par viktige stopp for aa faa den riktige foelelsen:

Sex and the City
TV-serien Sex and the City kan fungere som den perfekte guideboken for New York og byens toeffe hot spots. I filmen arrangerer Carrie og Mr Big en stor middag paa Buddakan i Meatpacking District - en super populaer og hip asiatisk restaurant og lounge bar over to etasjer. Et gigantisk bord med plass til 50 stykker, som man ser i filmen, er midtpunktet som gjoer dette til et helt spesielt sted. Ellers er lokalet delt opp i mange forskjellige rom - ett med gullfargede boeker langs alle veggene - og alle med en blanding av vanlige restaurant bord og noen typisk spisestuebord, som gjoer at man kan foele at man er paa middag hjemme hos noen. All maten er laget for deling og de anbefaler en forrett, en hovedrett og en siderett per person. Men ikke glem aa begynne kalaset med Buddakan's kjente rosa cocktail, Charm.

Sex and the City jentene er ogsaa paa Soho kafeen Cafe Cafe - et soett stoppested hvis man er paa shopping i omraadet, men ikke verdt aa dra til i seg selv. 

Hitch
I den kjente Will Smith komedien Hitch er en av scenene fra Sohos mest kjente og populaere franske brasserie - Balthazar. Balthazar blir regnet som en av de beste stedene for 'celebrity spotting' i byen og i November havnet faren min der samtidig som Katie Holmes og Tom Cruise. Til tross for at Balthazar har vaert regnet som en av de beste stedene i New York i maaange aar, fortsetter restauranten aa imponere med lange koer, full-stappete lokaler, gamle speil, franske retter og hjemmelaget broed.

Definitely, Maybe
I en annen rom-kom favoritt - Definitely, Maybe - sitter Ryan Reynolds utenfor fransk-marokanske Cafe Gitane i Nolita. Dette lille, trange lokalet ser kanskje ganske enkelt ut, men det er noe veldig sjarmerende med den blaa restauranten allikevel. Saa sjarmerende at en kollega spottet Cameron Diaz her. Ved lunsjtider er det ikke unormalt at det renner over med folk paa fortauet utenfor Cafe Gitane og de fire utebordene paa fortauet i solen er i 'high demand'. 

Ingen kommentarer: