fredag 22. mai 2009

New York: Senkveld


Fra London er det helt genialt aa ta en lang helg i New York og dra etter jobben en torsdag. Men problemet er at man lander litt sent og det er ikke alle restauranter som har aapent kjoekken etter kl 22.00. Det gjelder aa vite hvor man skal gaa.

Her er noen Midtown forslag:

Super burger:
Le Parker Meridien (56nd Street - mellom 6th and 7th Ave)
En kjapp burger paa en skikkelig amerikansk diner er alltid en bra start paa et New York opphold. Proev den hemmelige burger baren bak gardinen i lobbyen paa Le Parker Meridien hotell. Det er vanskelig aa kapre en plass midt i middagstiden, saa en sen burger kan vaere midt i blinken. Maten kommer med en gang og man faar akkurat det man bestiller. Kjoekkenet er aapent til klokken 23.30. Pris eksempel: Burger og brus kommer paa rundt $10. 

Fantastisk biff:
Wollensky's Grill (49 Street and 3rd Avenue)
Den tradisjonelle biffrestauranten Smith & Wollensky har lenge blitt sett paa som et fast stopp for New York-turister. Men etter at soesterrestauranten aapnet paa andre siden av hjoernet har det ikke fristet aa gaa tilbake opp trappen for aa faa mat paa traller og i stive omgivelser. Wollensky's Grill (se bildet) er en mer avslappet versjon av naboen og tilbyr en forkortet meny. Det er fortsatt super biff og bakt potet servert med et taarn med roemme, bacon, ost og gressloek. Kjoekkenet er aapent til klokken to om natten syv dager i uken. 

Et midt i smoeroeyet alternativ:
Bobby Flay, en av de lokale kjendiskokkene, har mange populaere restauranter i USA og Bar Americain er en av hans evig-fulle suksesser. Du kan forvente deg amerikansk mat servert i et 'posh' brasserie lokale med hoeyt under taket. Vanligvis boer man reservere bord god tid i forveien, men naar man bare er en eller to personer er det mer enn bra nok aa sitte i den store soelvbaren aa spise - her er det bare aa kapre en plass. Kjoekkenet er aapent til klokken 23.00 tirsdag - torsdag og 23.30 fredag og loerdag. Pris eksempel: En salat fra forrett-menyen og ett glass vin kommer paa rundt $30 med tips. 

Ingen kommentarer: