fredag 29. mai 2009

New York: Byens beste takterasser





Da jeg var i Norge paa 17. mai gikk det rykter om at det er kommet en takterasse paa Solliplass i Oslo. En skikkelig gladnyhet at hovedstaden har hengt seg paa det geniale roof-terrace konseptet - vanskelig aa finne for turister og hemmelige perler for lokalbefolkningen. Det er iallfall det man boer lese opp paa foer man reiser til New York en sommer.

I New York er det utrolig mange av de - nok til aa ha en egen guidebok for takterasser antageligvis - men de er ikke noedvendigvis synlig fra gaten. Her er en oversikt over noen bra alternativer ulike steder i byen:

Gramercy 

230 Fifth (Fifth Avenue/27 Street)
En av de norske som bor i New York kalte akkurat denne gigantiske takterassen med utsikt over Empire State Building og Met Life bygning "cheesy". Men da solen straalte paa fredag ettermiddag og hele byen saa ut til aa vaere klare for en kald drink, var det ingen steder jeg heller ville vaert enn paa 230 Fifth (se bilder nederst). Langbord, palmer, treig service og hoey pilot-brille faktor - hva mer kan man be om? Aapent fra 16.00-4.00. Menn maa ha paa langbukser og t-skjorte med krave.

Meatpacking 

Plunge at Gansevoort Hotel (Ninth Avenue/13 Street)
Gansevoort (se bilder oeverst) er ett av de faa hotellene i New York med South Beach-stil basseng paa taket. Det er dessverre bare aapent for hotellgjester, men det er allikevel god grunn til aa dra. Det er store glassvinduer mellom bassenget og baren og det er like hoey champagne-foering paa begge sider av ruten. Damer med snertne kjoler sklir rett inn. Aapent dagtid og kveldstid. 

Soho House (Ninth Avenue/13 Street)
Hvis du ser en annen kul takterasse med basseng fra toppen av Gansevoort og lurer paa hva dette er? Det er hotellet over gaten - Soho House. Soho House er dessverre bare aapent for medlemmer og hotellgjester. Private members' klubbene Soho House og Shoreditch House i London er i samme serie som Soho House i New York. 

Midtown

Bookmarks at Library Hotel (Madison Avenue/41 Street)
Den minste uteplassen av alle, men ikke til aa undervurdere. Hvis man er i omraadet, er det absolutt verdt aa stikke innom denne 'usynlige' takterassen som er populaer blant lokale 'suits' som jobber i omraadet rundt Grand Central Station. Bookmarks er ogsaa en kort spasertur fra masete Times Square. Aapent 16.00 til 12.00 - og hotellgjester kan slappe av her utenom aapningstidene. 

Sky Terrace at Hudson Hotel (Ninth Avenue/58 Street) 
Hengekoeyer, groenneplanter og sterke farger - ikke rart Blair i Gossip Girl holdt sin impulse sommerfest paa Sky Terrace paa Hudson Hotel. Denne ute-baren er som en fantastisk hage, men dekket av sten-heller som passer perfekt med stiletthaeler og stilige antrekk. Femtende etasje paa Hudson staar absolutt i stil med resten av design-hotellet - det er et sted skapt for 'Kodak moments'. Sky Terrace skal visst egentlig vaere for hotellgjester, men det har jeg foerst lest i etterkant.. (NB! Sky Terrace har naa aapnet for alle fra sommeren 2009)

Salon de Ning at The Peninsula (Fifth Avenue/55 Street)
Takterassen i 23 etasje paa The Peninsula Hotel er en asiatisk-inspirert stilren fargeklatt i Midtown. Den blir stadig nevnt av lokale som en av de beste 'drink with a view' barene - midt mellom alle skyskraperne. Kom for cocktails mellom kl 16.00 og 1.00 eller soendagsbrunsj mellom 11.30 og 14.30. 

Soho

A60 at 60 Thompson (Thompson Street/Broome Street)
Sohos 60 Thompson Hotel er ofte listet som et av de hippeste hotellene i byen - et skikkelig boutique hotell midt i 'boutique heaven'.  Takterassen A60 er heller ikke rent umoderne. Tenk  hvite sofaer, teak bord og levende lys. Det er her jeg har tenkt til aa avslutte min neste Soho shopping-runde. Aapent fra kl 18.00. 



Ingen kommentarer: